hirdetés

Kávézó hangulat a konyhában! Kávéimádóknak ajánljuk

A legtöbben nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindennap étteremben ebédeljünk, egy kávézóba azonban gyakrabban beülünk, hogy itt találkozzunk barátainkkal. Kedvenc kávézónkat pedig valószínűleg nemcsak a finom kávé, hanem a hely hangulata miatt is imádjuk. De miért ne teremthetnénk meg ezt a hangulatot a saját konyhánkban is?

Indusztriális és rusztikus elemek

A mai kávézók hangulatát alapvetően a rusztikus és indusztriális stílus határozza meg, így a rusztikus téglafal, vagy a ma egyébként is menő Edison lámpák ehhez tökéletes alapot teremthetnek. Ennek az angyalföldi lakásnak a konyhájában egy nagyon pici kávézó-reggeliző sarok kapott helyett, ahol a rusztikus stílust a fehérre festett téglafal és egy kis asztalka képviseli.

Még több képért kattintson a fotóra!

Pult bárszékekkel, kanapé

Ha nem is szerzünk be egy külön bárpultot, a konyhapult meghosszabbítása két bárszékkel vagy egy reggelizőpult tökéletes kávézóhangulatot teremthet, ha pedig elég nagy a konyhánk egy kis kanapé dohányzóasztallal is remek kiegészítő lehet. Raklapbútorok teremtenek rusztikus hangulatot ennek a csepeli kislakásnak a picike konyhájában. A raklapból készült reggelizőpultnál, a „fénykép-ablak” alatt ülve pedig valóban egy kávézóban érezhetjük magunkat.

Még több képért kattintson a fotóra!

Könyvespolc

Ha pedig az ideális ülőhelyek megvannak, a közvetlen közelükben szükség lesz egy könyvespolcra, vagy legalábbis egy újságtartóra.

Fókuszban a kávéfőző

Persze egy kávérajongónak a kávéfőző talán a konyha legszebb éke, így nem árt ezt a fókuszpontba helyezni, különösen, ha egy profi géppel rendelkezik valaki. Erre jó megoldás lehet, ha egy külön kis szekrényre helyezzük, de legalábbis a konyhapulton jól látható helyre.

Táblafesték

A tökéletes kávézó hangulathoz pedig elengedhetetlen legalább egy picike falfelület, amit táblafestékkel festünk le, és amire akár a menüt is ráírhatjuk. Ennek a péceli sorházi lakásnak az amerikai konyhás nappalijában például egész nagy felületet festettek le táblafestékkel, rajta pedig „a család receptje” olvasható.

Még több képért kattintson a fotóra!

Tematikus művészeti alkotások

Persze a tematikus művészeti alkotások is jöhetnek, melyek közt a kávét ábrázoló képek éppúgy megférnek, mint a fekete-fehér fotók, vagy klasszikus nagyvárosok (New York, London, Párizs) képei.