hirdetés

Az ősz divatja: menő borospincék

Itt az ősz, a szüret időszaka, ilyenkor talán a szokásosnál is jobban előtérbe kerülnek a borok. Amiket persze nem mindegy, hogy hol tárolunk, úgyhogy arra gondoltunk, mutatnánk egy pár egészen nagyszerű borospincével büszkélkedő házat.

Grand Georgian Manor (Somerset Hills, New Jersey)

Mintha egyenesen Angliából emelték volna át ezt az udvarházat, szinte várja az ember, hogy kilépjen PG Woodehouse valamelyik habókos hőse. Aki persze nem lép ki, nekünk viszont érdemes belépni, már csak a pince és a kóstolószoba miatt is. Aztán kezünkben egy pohár jófajta borral akár sétálhatunk is egyet az angolkertben.

The Baldridge House (Fort Worth, Texas)

Az 1900-as évek elején a Sanguinet & Staats egy felettébb jó nevű tervezőcég volt (az 1903-ban alakult iroda egészen a hatvanas évek végéig, aztán egy kicsit a 90-es évek elején működött), ők tervezték ezt a fantasztikusan hangulatos (na jó, kicsit talán nagyzoló) házat a maga tényleg nagyszerű boros helyiségével.

A természetesen klimatizált helyiségben több ezer palack bort tárolhat a tulajdonos, és hiába csillog a ház többi része, alighanem a pince az egyik csúcsa az egyébként komoly felújításon átesett ingatlannak.

Galaxie Farm (Pittsburgh, Pennsylvania)

A Pittsburghtől alig 80 km-nyire fekvő Galaxie Farm mesés környezetben található, és ha úgy kívánja a vendég, akkor grandiózus fogadást is lehet itt tartani, de ha valaki intimebb pihenésre vágyik, annak sincs akadálya. Például választhatja a rendkívül hangulatos borospincét, ahol nagyon jól el lehet merengeni a világ fontos és kevésbé fontos dolgain.

Diamond Bar Chateau (Kalifornia)

Nagyon európai (mondjuk ki: franciás) akart lenni a kaliforniai Diamond Bar hegyei közé épített azonos nevá chateau… legyünk olyan nagyvonalúak, hogy most hagyjuk a házat magát, inkább koncentráljunk a pincére!

Annál is inkább, mert az felettébb kellemes darab, 1000 palack bort is lehet tárolni benne, ami azért már elég szép mennyiség.

Discovery Manor (New York)

Rendben, a New Yorkkal kicsit túloztunk, hiszen ez a fantasztikus, 2500 négyzetméteres ház majdnem egy órányira van a nagyvárostól, de hát ez amerikai mércével mérve semmi.

A lényeg nem is ez, hanem a klimatizált pincében 3500 palack bor fér el, és persze van egy külön kóstolószoba is, mert csak.

Chateau de la Lune (Jupiter Island, Florida)

A floridai Chateau de la Lune teljesen jól hozza a déli életérzést, igaz, itt-ott talán kissé túlhajtva azt (a faragott bárpulttól például simán megszabadulnánk). A birtok és az óceánpart viszont nagyon rendben van, csakúgy, mint a 2800 palackos pince. Már csak a kettőt kell összehozni, és nem is kell kellemesebb időtöltés.

(Fotó: christiesrealestate.com)