Uniós forrásból tovább bővül az East Gate Business Park

Több mint 272 millió forint uniós támogatást nyert az East Gate Business Park ipari park az Új Széchenyi Terv Közép-Magyarországi Operatív Programja keretében. Az új „F1” üzemcsarnok fejlesztésének célja: termelő és szolgáltató tevékenység végzését kiszolgáló üzemcsarnok építése és alapinfrastruktúra-fejlesztés, valamint szolgáltatásfejlesztés vonzó befektetési környezet kialakítása érdekében.

 

East gate business park

 Az új beruházással az East Gate Business Parkban található GE Olaj és Gáz üzletága stratégiai fontosságú gyártástechnológiai területtel bővül. Az épülő, mintegy 11.000 négyzetméter alapterületű új csarnokban készülnek majd a gáz- és gőzturbinás villamos erőművek központi vezérlő egységei. Az üzemi területek mellett, a csarnoképületben irodák és raktárak is megtalálhatóak lesznek. A bővüléssel a GE mintegy 17.500 négyzetméteren végzi majd tevékenységét – értesült az OGH Hírügynökség.


Jelenleg nagyon kevés ipari- és raktárcsarnok, és fejlesztés épül az országban. A Budapest észak-keleti vonzáskörzetében megtalálható East Gate Business Park ipari park azért kivétel, mert a mai piaci igényeknek megfelelő, költséghatékony épületeket kínál.  Az East Gate Business Park ma Magyarország első számú üzleti parkja, ahol az általános raktári és irodai funkciók mellett, elsősorban komplex megvalósítást igénylő gyártó és termelő üzemek képviseltetik magukat, szemben a klasszikus logisztikai parkokkal. Fejlesztője, a stabil és tőkeerős WING, a hazai piac vezető szereplője, széleskörű tapasztalatokkal bír kereskedelmi ingatlanok és egyedi épületek megvalósításában. 
 

 A Wing Zrt. tulajdonában lévő leányvállalatok kulcsszerepet vállalnak a projektben. Az Aspectus Architect végzi az épület tervezését, az építést pedig a Market Építő. A Market nemzetközi termelő cégek körében olyan referenciákkal büszkélkedhet, mint az Audi győri üzeme, a Givaudan élelmiszer alapanyag gyártó üzeme, a Ringier nyomda, vagy a Zwack gyár. A finanszírozó bank az Unicredit.


A részben EU-forrásból megvalósuló csarnoképület, az „F1” üzemcsarnok a bérlői igények maximális figyelembe vételével, személyre szabott módon valósul meg, így a GE optimális infrastrukturális keretek között kezdheti meg termelő-szolgáltatási tevékenységét. Az új fejlesztés 2014 szeptemberére készül el. 

Az East Gate Business Park 2005-ös elindulása óta, a 36 hektáros területén, mintegy 78 000 négyzetméternyi csarnokterület épült fel. Itt található a hazai vagy regionális cégközpontja számos nemzetközi nagyvállalatnak, GE mellett, többek között a Phillip Morris-nak, a Learnek, a Rexel-nek vagy az ABB-nek.