2011. évi “CIJ Awards” mindhárom díjnyertes épületét a Market kivitelezte

Közép-Kelet Európa legjelentősebb ingatlanfejlesztői szaklapja, a CIJ (Építészet és Befektetés) idén is odaítélte – az évek sorában immár hetedik alkalommal – a legjobb ingatlanfejlesztések díjait. Mindhárom díjazott kategória, a legjobb iroda-, a legjobb bevásárlóközpont és a legjobb szállodafejlesztés kivitelezője is a Market Építő volt. Érdekes módon a válság emelkedő beruházási színvonalat és a környezettudatosság ugrásszerű növekedését eredményezte a tekintélyes szaklap szerint a hazai építőipari piacon 2011-ben.

Különösen nagy fontosságot ad az eseménynek a világgazdasági válság és a hazai építőipar helyzete. Mindezek ellenére az év folyamán világossá vált és a jelölt projektek is arról tanúskodtak, hogy a napjainkban befejezett beruházások minősége emelkedik. Ez egész Közép- és Kelet-Európára jellemző, mivel a végfelhasználók egyre válogatósabbak és a bankok tovább szigorították hitelezési feltételeiket.  A minőség általános javulása mellett a fejlesztők reagáltak az erősödő társadalmi nyomásra is azáltal, hogy az építés és tervezés során soha nem látott figyelmet fordítottak a környezeti fenntarthatóságra.
A CiJ Díjak odaítélésénél a szakmai zsűri és a közönség szavazatait is figyelembe veszik. Ezek alapján a Legjobb irodafejlesztés kategóriában az Officium Irodaház nyert, a Legjobb bevásárlóközpont címet a szegedi Árkád kapta, míg a Legjobb szállodafejlesztés díjat a Bohém Arthotelnek ítélték.

 

Mindhárom dínyertes épület kivitelezője a WING Zrt. és Scheer Sándor  tulajdonában álló Market Építő Zrt. volt. Mára a Market Építő egyértelműen Magyarország piacvezető magasépítő vállalkozásává vált. Magyar tulajdonban lévő fővállalkozás, mely szakmai tudásának, megbízhatóságának és tisztességes piaci magatartásának köszönhetően sorra nyeri el a hazai és nemzetközi megbízásokat. Így, miközben a hazai építőipar teljesítménye csökken, addig a Market Építő jelentős növekedést ért el.