2007 szeptemberére kész a Corvinus Egyetem új épülete

Jövő év szeptemberében birtokba vehetik a hallgatók a Budapesti Corvinus Egyetem új épületét. A több mint 35 ezer négyzetméteres létesítmény alapkövét március 2-án tették le.

A Wallis Ingatlan Rt. a Czuczor?Közraktár?Mátyás?Lónyai utcák által határolt telken építi fel a ppp-konstrukcióban megvalósuló létesítményt. Az egyetemnek közel 22 ezer négyzetméteres területe mellett a fennmaradó 14 ezer négyzetméteren az egyetemtől független irodákat alakítanak ki. Az egyetem épülete az egyetemi könyvtár mellett oktatási és tanszéki termeknek ad helyet. A fennmaradó területen pedig minden bizonnyal olyan cégek bérelnek majd irodarészt, amelyek számára fontos lehet a campus közelsége.

A 10 milliárd forintnyi, magántőke bevonásával megvalósuló fejlesztés befejeztével az egyetem havi 13,5 euró nettó bérleti díjat fizet négyzetméterenként, ami minden, az épület működésével kapcsolatos szolgáltatást és közüzemi költséget tartalmaz. A Wallis-csoporthoz tartozó, ingatlanüzemeltetésre szakosodott DeTeImmobilien-Hungary Rt. húsz évig látja el a teljes körű üzemeltetést. A 20 év alatt fizetendő használati díj egyik felét az oktatási tárca, míg másik felét az egyetem fizeti. Ennek az összegnek az előteremtését az intézmény az épület alatt épülő 421 férőhelyes mélygarázs üzemeltetésével kívánja elérni.