Újabb bérlő a Goodman Krakkó Airport Logisztikai Központjában

A Krakkó Airport Logisztikai Központ harmadik bérlőjével írt alá előbérleti szerződést a Goodman Csoport. Az újonnan épülő 14 ezer négyzetméteres létesítményben 3 500 négyzetméter raktárat és további 350 négyzetméternyi irodát foglal el a HoReCa (Hotel/Restaurant/Café) szektorban tevékenykedő élelmiszer-nagykereskedelmi cég, a Farutex.

A vállalat 5 éves megállapodást kötött, így a még építés alatt álló komplexum foglaltsága elérte a 75 százalékot.

“Örömünkre szolgál a Farutex-szel kötött megállapodás. Múlt év októberében kezdtük meg az első raktárunk építését Krakkóban. A három hónap alatt elért 75 százalékos előzetes foglaltság azt bizonyítja, hogy jó döntést hoztunk, amikor elindítottuk spekulatív projektünket – mondta Błażej Ciesielczak, a Goodman lengyelországi igazgatója.

A Farutex a HoReCa szektor vezető élelmiszer-nagykereskedője Lengyelországban, több mint 3 000 tételből álló termékkínálattal. A cég 12 kirendeltséggel rendelkezik szerte Lengyelországban. Legnagyobb ügyfelei között szerepelnek az IKEA RETAIL, a STATOIL, valamint az ACCOR, a RADISSON és a QUBUS szállodaláncok.

A Farutex 16 főt foglalkoztat jelenlegi, Wieliczka városában lévő raktárában, Krakkó közelében. A Krakkó Airport Logisztikai Központba történő költözés után – amelynek befejezése 2011 májusára várható – a vállalat további létszámbővítést tervez.

“Elsősorban a raktárterületünk bővítése miatt döntöttünk a költözés mellett. Továbbá, a Krakkó Airport Logisztikai Központ közel fekszik a helyi kirendeltségünkhöz és az A4-es autópályához, amely közvetlen összeköttetést biztosít a sziléziai HoReCa-piacokkal – indokolta a választást Ewa Turkowiak, a Farutex Marketing és pr vezetője.

A Krakkó Airport Logisztikai Központ első két bérlője a speciális nyomdai szolgáltatásokat nyújtó SCOT, (a raktár 27 százalékát bérli), valamint a könyvek, magazinok és reklámanyagok nyomtatására szakosodott Eurodruk-Kraków (az épület további 23 százalékára kötött előbérleti szerződést).

Tomasz Mika, a Jones Lang LaSalle Ipari Részlegének országos vezetője rámutatott: “Öröm volt a Farutex megbízásából tárgyalni a bérleti megállapodásról. A Goodmanre a kiváló elhelyezkedés, valamint az általuk nyújtott rugalmas megoldások miatt esett a választás. Éppen ezért biztosak vagyunk abban, hogy a Krakkó Airport Logisztikai Központban kialakítandó modern raktárterület megfelel majd a Farutex magas szintű szabványainak és elvárásainak, hozzásegítve a céget elosztó-hálózata sikeres fejlesztéséhez.

A Krakkó Airport Logisztikai Központban tavaly májusban kezdődtek meg a földmunkák, a teljes bérbe adható terület a tervek szerint 160 000 négyzetméter lesz. A logisztikai központ nyolc raktárépületből, valamint a kapcsolódó irodai, személyzeti és technikai részlegekből áll majd. Teljes befejezése után ez lesz Małopolska tartomány legnagyobb logisztikai központja, ahol mintegy 1 000 fő dolgozik majd. A projekt generálkivitelezője a Skalski.

A projekt első ütemének építése során az alapvető infrastruktúra, az utak és a parkolók kialakítására, továbbá az első két, összesen 34 800 négyzetméternyi raktár megvalósítására helyezik a hangsúlyt.

A Goodman fenntarthatóság iránti elkötelezettségének jegyében a terület 25 százalékát parkosítják, köré pedig összesen 700 fát ültetnek. A vállalat vizsgálja továbbá egy innovatív párologtató rendszer kialakítását is, amely az esővíz hasznosításával hűti a raktár belső tereit.

A Krakkó Airport Logisztikai Központ Krakkó közelében található, mindössze 4 kilométerre a Krakkó-Balice nemzetközi repülőtértől. A komplexum remek közlekedési kapcsolataiban jelentős szerepet játszik továbbá a közvetlen közelben futó, Krakkót Wrocław-val összekötő A4 gyorsforgalmi út.

A Goodman Lengyelországban

A Goodman 2005-ben kezdte meg tevékenységét Lengyelországban. Mára több mint 100 000 négyzetméternyi létesítmény áll a Goodman tulajdonában, illetve kezelésében, többek között olyan ügyfelek számára, mint a Whirlpool, vagy a DHL.

A társaság a közelmúltban nyerte el az újonnan megépült gdanski tengeri konténer terminál melletti 500 000 négyzetméteres ipari és logisztikai terület kizárólagos fejlesztésére kiírt tendert.

A vállalat 2010 szeptemberében jelentett be egy 10 800 négyzetméteres raktárbővítést az 58 000 négyzetméteres toruni logisztikai központban a Nissin számára.

A cég jelenleg több mint 30 hektárnyi, fejlesztésre alkalmas földterülettel rendelkezik az országban, további 50 hektárnyi területre pedig a fejlesztések ütemének megfelelően érvényesíthető opcióval bír.

A Goodman Csoportról

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman saját tulajdonú ipari és üzleti létesítményeket fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban és az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A Csoport befektetései között üzleti és irodaparkok, ipari negyedek, raktárépületek és elosztó központok szerepelnek.

A Goodman ezen kívül számos, tőzsdén jegyzett és tőzsdén kívüli ingatlanalappal is rendelkezik, speciális szolgáltatásokat és ingatlaneszközöket kínálva a befektetők részére. Új, innovatív fejlesztésekkel, valamint üzleti és befektetési kínálatával a Csoport a folyamatos értékteremtésen dolgozik az ipari ingatlanok üzemeltetése és az alapkezelés területén.

Összesen 11,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 325 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsde legnagyobb jegyzett ipari ingatlancsoportja és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdén jegyzett alapkezelő. Piaci tapasztalata, valamint elkötelezett helyi csapatai megbízható befektetési környezetet teremtenek, az általa fejlesztett ingatlanok valamennyi ügyfél egyedi igényeinek megfelelnek.

Több mint 750 fős csapatával, valamint 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfeleinek bővülő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban rendelkezik irodákkal.