Nagyszabású ügyletekkel zárja az évet a Goodman

Két logisztikai központra szóló előbérleti szerződést írt alá a Goodman Csoport (Goodman, a Csoport) a világ egyik legnagyobb internetes kereskedőcégével, az Amazonnal. A Koblenzben és Pforzheimben felépülő létesítmények egyenként mintegy 110 ezer négyzetméternyi raktár- és irodaterületet foglalnak magukba. Ezekkel együtt négyre nő a 2011 során az Amazonnal kötött németországi ügyletek száma.

“Ezzel az ügylettel egy nagyon sikeres év fejeződik be a Goodman számára, és büszkék vagyunk arra, hogy az Amazon ismét mellettünk döntött. Igen jelentős eredmény, hogy egy éven belül ugyanazon bérlőnkkel négy, összesen 440 ezer négyzetméternyi fejlesztésre született előbérleti szerződés” – mondta Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója. “Egészében véve is rendkívül sikeres évünk volt szerte Európában, hiszen 2011 során összesen 1 032 000 négyzetméternyi területre kötöttünk megállapodásokat” – tette hozzá. Rheinberg és Graben városában folyamatban van egy-egy létesítmény átadása az Amazon számára. A Goodman az idei négy tranzakciót megelőzően is épített logisztikai központokat az internetes kereskedelmi cég számára Németországban, további kettőt Franciaországban, egyet pedig Nagy-Britanniában.

 

“Ez az együttműködés a bizonyíték, hogy az integrált “own develop manage” üzleti modellünkön és a hosszú távú ügyfélkiszolgáláson alapuló stratégiánk jól működik. Megerősíti továbbá a Goodman piacvezető szerepét a németországi logisztikai ingatlanok fejlesztése és kezelése terén” – vélekedett Fleischer. “Örömmel jelentjük be a két új logisztikai központ fejlesztését. Januárban kezdjük meg a munkatársak felvételét Koblenzben és Pforzheimben” – mondta Armin Cossmann, az Amazon németországi kiszolgáló központjaiért felelős regionális igazgatója. “Köszönetet mondunk Koblenz és Pforzheim városának, az állami és regionális fejlesztési ügynökségeknek, valamint a Goodmannek a kiváló együttműködésért. Az Amazon újabb és újabb termékcsoportokkal bővül és további szolgáltatásokat kínál a tökéletes vásárlási élmény érdekében. Logisztikai központjaink segítségével gyors és megbízható kiszolgálást garantálunk vásárlóink számára.”

 

A pforzheimi létesítmény a Buchbusch ipari negyedben valósul meg, amely az A8-as autópálya közelében fekszik és közvetlenül kapcsolódik a B294-es úthoz. „Pforzheim és térsége vonzó a globális vállalatok számára. A projekt itteni megvalósulásában két kulcstényező játszott szerepet: az ipari negyedben rendelkezésre álló szabad területek, valamint hogy a Goodman kész volt az azonnali fejlesztésre. Az Amazon jelenléte érzékelhetően kedvező hatással lesz a regionális munkaerőpiacra” – mondta Gert Hager, Pforzheim polgármestere. Dr. Rudolf Kühner, Karlsruhe kerületi vezetőjeelmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy az Amazon Pforzheim mellett döntött és hogy hozzá tudtunk járulni a megfelelő terület kiválasztásához. A bejelentés szemlélteti, hogy a vállalatok számára a helyszínkiválasztás során fontos a megfelelő méretű ipari célú területek megléte, amelyek kész fejlesztési tervvel rendelkeznek.”

 

A Koblenz területére tervezett épület az A 61 ipari parkban, a koblenzi autópálya közvetlen közelében, az A61-es és az A48-as utak találkozásánál épül fel, ahonnan a közeli A3-as autópálya is könnyen elérhető. A fejlesztési társaság által létrehozott ipari terület kiválóan kapcsolódik az európai úthálózathoz. Dr. Alexander Saftig, a kerület hivatalvezetője és a fejlesztési társaság elnöke, valamint Prof. Dr. Joachim Hofmann-Göttig, Koblenz polgármestere elmondták: „Ez a beruházás igazolja, hogy helyes döntés volt egy kivételes területi igényekkel bíró cégeknek szánt ipari negyed létrehozása. Az Amazon itteni letelepedése minden bizonnyal jelentős lendületet ad majd a helyi foglalkoztatásnak is.” Eveline Lemke, Rajna-vidék-Pfalz tartomány gazdasági minisztereszintén üdvözölte Koblenzben az Amazont: „Egy ilyen méretű regionális disztribúciós központ létrehozása komoly lehetőségeket nyit a térség előtt. Koblenz lendületesen fejlődik – és ez a folyamat töretlen. Az időszakos foglalkoztatáson felül a tervek szerint akár 1 000 állandó munkahely is létesülhet. A tartományi kormány is támogatja a nagy volumenű ipari negyed fejlesztését, és bizonyosak vagyunk benne, hogy ezáltal a térség lakói is tartós előnyökre tesznek szert.”

 

Szerkezeti, valamint energia- és környezettudatossági ismérveit tekintve a két új logisztikai központ illeszkedni fog a rheinbergi és a grabeni, már elkészült épületekhez. Az építkezés Koblenzben és Pforzheimban is ebben a hónapban kezdődik, az átadásra a tervek szerint mindkét létesítmény esetében 2012 harmadik negyedévében kerülhet sor.