Még lehet jelentkezni a XIV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatra (FIABCI)

A FIABCI Magyar Tagozata (a Magyar Ingatlanszakmai Egyesület) az idén tizennegyedszer rendezi meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot.

A pályázat célja

A FIABCI a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, melynek fő célja, hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket és megismertesse egymással az ingatlanokkal foglalkozó szakembereket.


A pályázók köre

A nívódíj pályázatra az adott ingatlan fejlesztésében résztvevő szervezet, vagy személy nevezheti be az alkotást (a beruházó, a tervező, a kivitelező, az ingatlanközvetítő, a megrendelő, vagy más szervezet, amely az épület létrehozásában aktív szerepet játszott).
A pályázat részletei

Nevezni lehet minden olyan épületet, vagy épületegyüttest, amely vagy 2011. december 31. előtt kapta meg a használatbavételi engedélyt, vagy első bérlője, illetve felhasználója 2011. december 31. előtt birtokba vette az egész épületet (illetve annak egy részét).

A pályázatra jelentkezni a kitöltött jelentkezési lap és a részvételi díj átutalását igazoló bizonylat másolatának megküldésével lehet.

A benyújtandó anyag

Az épületet bemutató min 4, maximum 20 db fotó, PDF formában. A fotók között legalább 1 belső és 1 külső felvételre van szükség. Emellett a fotókon kívül az ingatlanfejlesztést ismertető maximum 3 oldal terjedelmű leírás magyar nyelven Word for Windows formátumban. Az anyagokat két példányban vírusmentes CD –n kell beadni.

A pályázati anyaghoz mellékletként elkülönítve további ismertetők csatolhatók.

Az ingatlanfejlesztés rövid ismertetésének az alábbi adatokat kell tartalmaznia (Lásd a mellékelt Nevezési Lapot) :


– Beruházó, adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
– Tervező, adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
– Kivitelező adatai (cégnév, cím, felelős személy, telefonszám, faxszám, e-mail)
– Fontosabb alvállalkozók adatai (nem kötelező)
– A létesítmény elnevezése, címe
– Rövid leírás az épületről (méretek, jellemzők)

Az ingatlanfejlesztés ismertetése:

Előkészítési fázis
Fejlesztési és kivitelezési fázis . A kivitelezés kezdete és befejezése
Értékesítés és ingatlankezelés. Bérbe-adottság az épület átadásakor és 2012. október 1.-én.
Közösségi érdekek és környezeti hatások

A magyar pályázat értékelése

A pályázatra benyújtott műveket nemzetközi zsűri értékeli, melynek elnöke Gönczi László a FIABCI Magyar Tagozatának elnöke. Tagjai az ingatlanfejlesztési szakma elismert képviselői, valamint a pályázatot támogató szakmai szervezetek által delegált szakemberek.

A pályázat díjazása

A zsűri döntése alapján a legjobb három alkotás elnyeri a FIABCI magyarországi ingatlanfejlesztési nívódíjának I., II. illetve III. helyezését jelképező plakettet, jogosult a díj elnyerésének tényét és jelképét az épületen illetve a cég ismertető anyagaiban felhasználni. Ezen kívül a pályázatot támogató szervezetek által felajánlott külön díjakat is átvehetik az arra érdemes ingatlanfejlesztés képviselői.
A pályázók szavazatai alapján a legjobb pályamű a résztvevők különdíját kapja.

A pályázat Fővédnöke Dr Szaló Péter a Belügyminiszérium Helyettes Államtitkára

Eredményhirdetés

A pályázat eredményét a hagyományoknak megfelelően az összes benevezett pályaművet bemutató kiadványban mutatjuk be, melyet a díjkiosztó ünnepség keretében mutat be a FIABCI Magyar Tagozata.

A díjkiosztó ünnepség után a szervezők sajtótájékoztatót és fogadást tartanak.

A pályázatra 2012. október 19-ig lehet jelentkezni, a pályázati anyagokat 2012. október 26-ig kell eljuttatni a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat szervezője, a Magyar Ingatlanszövetség címére. (1024. Budapest, Margit krt 43.-45.)

A pályázat benyújtásának határideje: 2012. október 26.

Magyar Ingatlanszövetség
1024. Budapest, Margit krt 43.45.
Tel: 3360072; Fax: 3360073.
E-mail: kispal@maisz.hu


Tovább a pályázati kiíráshoz