Komoly siker – Budapesten működik a világ egyik legfontosabb szervezete

Több mint 6000 négyzetméteres szolgáltatóközpontot nyitottak.

A UNICEF 6100 négyzetméteres első, globális szolgáltató központja a Cushman & Wakefield segítségével megkezdte működését a SEB Investment GmBH tulajdonában lévő Centrál Udvar irodakomplexumban.

20 lehetséges lokáció közül 3 maradt versenyben (Prága, Kuala Lumpur és Budapest), melyek közül végül Budapest került kiválasztásra. A döntést az alacsony költségek, a képzett munkaerő és Magyarország kiváló infrastruktúrája segítették. Az új budapesti központ főleg pénzügyi és HR feladatokat lát majd el.

Az új központ a UNICEF pénzügyi és HR feladatainak ellátását vezeti világszerte, mely lehetővé teszi a gyermekszervezet hatékonyabbá tételét és a költségek csökkentését. A globális szolgáltató központ az egész szervezetet látja majd el, több mint 300 alkalmazottal, több nyelven, az összes UNICEF kirendeltség adminisztratív feladatait, a kifizetéseket, a számla feldolgozást, a fizetéseket, a HR funkciókat és az informatikai ügyfélszolgálatot is beleértve.

Pados Gergely, Partner, a Cushman & Wakefield budapesti irodájának ügyvezetője elmondta: “Egyre több SSC választja Magyarországot más európai országokkal szemben, a magasan képzett, ámde olcsó munkaerő miatt.” Szántó Tamara, Associate, a Cushman & Wakefield bérbeadási szakembere hozzátette: “Több lehetőséget is mérlegeltünk Budapesten, de végül a Centrál Udvar adottságai és elhelyezkedése voltak a döntő érvek. A környező szolgáltatások, az elhelyezkedés, valamint a tömegközlekedési ellátottság voltak a UNICEF számára a legfontosabbak.”