Cushman & Wakefield bérbeadása a Fashion Street-en

A Cushman & Wakefield a világ legnagyobb magántulajdonban lévő ingatlantanácsadó vállalata képviselte az Immobilia Ingatlanfejlesztőt a Massimo Dutti divatcéggel kötött bérleti szerződés tárgyalásában a budapesti Fashion Street bevásárló utcában. A Massimo Dutti több, mint 800 négyzetméteres zászlóshajó üzlet nyitását 2012 decemberére tervezik.

A Massimo Dutti a spanyol Inditex Csoport felső kategóriás márkája (Zara, Bershka, Pull and Bear, Stradivarius, Uterqüe és Massimo Dutti), mely 5700 üzlettel rendelkezik világszerte és 26 üzletet üzemeltet Magyarországon. Az Inditex Csoport 2004-ben nyitotta meg első Zara üzletét a Váci utcában.

 

Szabó ViktóriaPartner, a Cushman & Wakefield budapesti irodájának kiskereskedelmi üzletágvezetője elmondta: “Nagy örömmel tölt el a Fashion Street újabb sikere. Mindig nagyon jó érzés egy ilyen fontos, mérföldkőnek számító tranzakcióban részt venni. A tény, hogy egy ilyen neves nemzetközi kiskereskedő költözik a Fashion Street bevásárlóutcába, mint a Massimo Dutti azt bizonyítja, hogy Magyarország, bizonytalan gazdasági helyzete ellenére továbbra is jó lehetőségeket kínál az újonnan belépő piaci szereplőknek.”

 

Elekes András, az Immobilia Zrt. Ügyvezető Igazgatója hozzátette: “A Massimo Dutti új zászlóshajó üzlete a Fashion Street egyik legjobb üzlethelyiségébe költözik, a Deák Ferenc utca és a Bécsi utca sarkára, mely korábban a Benetton/Sisley üzlet volt, akik most az utca egy másik üzletbe költöztek. Nagyon büszkék vagyunk a tranzakcióra, mely nagy siker a projekt életében.”

 

Rétfalvi Rolandaz Inditex Csoport magyarországi Ügyvezető Igazgatója hozzáfűzte: “A Massimo Dutti az Inditex Csoport felső kategóriás márkája. Amikor a magyarországi üzlet megnyitása mellett döntöttünk, mélyrehatóan megvizsgáltuk a magyar kiskereskedelmi piacot és számításba vettük az összes lehetséges lokációt. Biztosak vagyunk benne, hogy a Fashion Street lesz számunkra a legmegfelelőbb helyszín, hiszen annak bérlői összetétele vonzza a mi célközönségünket.”

 

A Cushman & Wakefield a Fashion Street kizárólagos bérbeadó ügynöksége és üzemeltetője.

 

A Fashion Street több mint 8 000 négyzetméternyi kiskereskedelmi területet és éttermeket kínál a Deák Ferenc utcában, közvetlenül kapcsolódik Budapest hagyományos sétáló- és bevásárló utcájához, a Váci utcához, valamint a Vörösmarty térhez. A tervet, a magyar Immobilia Zrt. ingatlanfejlesztő dolgozta ki a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadóval közösen. A Fashion Street bérlői között olyan nemzetközi márkák is megtalálhatók, mint a Byblos, Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Mexx, Lloyd, Benetton, Furla, Daniele Alessandrini  és a Lacoste. A Fashion Streeten a Starbucks, a Vapiano, a TGI Friday’s és a Planet Sushi vendéglátó egységek képviseltetik magukat, valamint itt található a nemrég nyitott XMS (Apple Premium Reseller) és a Vodafone egyedi SmartStore üzlete is.