Budapest kikötőjében terjeszkedik az Iron Mountain és a Lekkerland

A Prologis két, összesen több mint 26 000 négyzetméter disztribúciós területről szóló bérleti szerződését hosszabbította meg Budapesten. A tranzakciók részletei a következők:

•    14 530 négyzetméteres terület szerződésének megújítása a világ piacvezető információvédelmi és -tárolási szolgáltatójával, az Iron Mountain-nel a Prologis Park Budapest-Gyál területén. A vállalat ezen kívül további 3 060 négyzetméterrel is kibővítette eddig bérelt területét. A Prologis Park Budapest-Gyál kiváló logisztikai helyszín dél-nyugat Budapesten az M5-ös autópálya és az M0-ás körgyűrű kereszteződésénél, amely könnyű elérést biztosít az autópálya hálózathoz és a nemzetközi repülőtérhez.

 

•    A Prologis Park Budapest-Harbor 8 580 négyzetméteres területe bérleti szerződésének meghosszabbítása a Lekkerland-dal, amely az egyik vezető étel és kényelmi termék nagykereskedő. A korszerű ipari park Budapest déli határánál helyezkedik el, 12 kilométerre a belvárostól. A park szomszédos a Dunával és az M6-os autópályával, amelynek csomópontja az M0-ás körgyűrűvel a parktól kevesebb, mint 2,5 kilométerre található.

 

„Folyamatos érdeklődést tapasztalunk modern, minőségi ipari portfoliónk iránt Közép- és Kelet-Európában” – mondta Kemenes László, a Prologis magyarországi és romániai képviselője. „Ez a disztribúciós park is nagyszerű helyszínen található, és nagyon népszerű a magyarországi disztribúciós hálózatukat fejlesztő ügyfeleink körében.”

 

A Prologis magyarországi portfoliója, öt Budapest környéki (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs) és egy hegyeshalmi parkban több mint 495 000 négyzetméter raktárterületből áll. A Prologis a közép- és kelet-európai régió legnagyobb ipari terület szolgáltatója, portfoliója 41 disztribúciós parkban több mint 3,7 millió négyzetméter területet foglal magában.