Befejeződött az Unilever Váci úti székházának felújítása

A Cushman & Wakefield (C&W) nemzetközi ingatlantanácsadó és a DVM Group (DVM) tervezői és kivitelezési csapata átadta a világ egyik legnagyobb FMCG vállalataként számon tartott Unilever teljesen felújított és átépített 5,500 négyzetméteres 13. kerületi székházát.

A munkálatok során a kiemelkedő referenciákkal rendelkező és az Unileverrel már régóta kapcsolatban álló DVM Group az irodaterületek tervezéséért és kialakításáért, míg a C&W Projekt Management csapata a felújítási munkálatok lebonyolításáért volt felelős.

 A jelenlegi új irodakialakítás tervezésekor az Unilever megváltozott humánpolitikai stratégiája szolgált alapul. Az új egyterű iroda kialakításakor a szervezet rugalmasságának növelése volt a cél. A munkakörnyezet hatékonyságának növelése érdekében a közös területek beintegrálása volt a szempont, oly módon, hogy azok zavartalanul szolgáljáka nyílt irodát. Ilyenek például a kialakított pihenőrészek, valamint a gépek és nyomtatók elszeparálásával elért zajcsökkentés.

“Úgy gondoljuk, a budapesti Unilever székház átalakítása a DVM Group egy sikeres projektje, mely siker alapja, hogy a DVM Group és a C&W Project Management csapata az együttműködés elejétől kezdve maximálisan szem előtt tartotta a megrendelő kívánalmait és igényeit.” – nyilatkozta Massányi Tibor  a DVM Group igazgatója. – „továbbá szem előtt tartottuk az anyagválasztásnál (pl. padlószőnyeg) a fenntarthatósági igényeket, melyet egy ilyen nagyvállalat mint a Unilever alapkövetelményként támasztott.”

Csikós Ádám, a C&W Projekt Menedzsment üzletágának vezetője hozzáfűzte: “A felújítási munkálatokat egy rendkívül hosszú felkészülési folyamat előzte meg, amely lehetővé tette számunkra, hogy a tényleges munkálatokat kevesebb, mint 4 hónap alatt lebonyolítsuk a teljes 5,500 négyzetméteren, miközben az Unilever munkatársai továbbra is zavartalanul végezhették napi feladataikat. A DVM Group szakembereinek felkészültsége és az Unilever munkatársainak türelme elengedhetetlen volt a professzionális munkavégzéshez. A felújítással egy világszinten példaértékű irodateret sikerült létrehoznunk, mely hosszú távon kiszolgálja majd az Unilever irodaigényét.”     unilever (46 of 80).jpg

A project management kivitelezésén kívül a Cushman & Wakefield ingatlantanácsadó
képviselte az Unilever vállalatot a Váci úti székházban meghosszabbított bérleti
szerződésük megújításakor.