Autóipari raktárberuházásba kezd a Goodman Németországban

Egyedi autóipari logisztikai központot épít a Seifert Logistics Group számára a Goodman Németországban, a Karlsruhe közelében fekvő Malsch városában. A 46 ezer négyzetméteres létesítményre a Seifert hét évre szóló előbérleti szerződést írt alá, amely további opciókat is tartalmaz.

Az egyedi igényeknek megfelelően épülő, úgynevezett built to suit létesítmény 36 ezer négyzetméter raktárat, 1 600 négyzetméter irodát, valamint 8 300 négyzetméteres be- és kirakodási területet foglal magában. A teljes terület a 100 személygépkocsi és 15 teherautó számára férőhelyet biztosító parkolóval együtt közel 82 ezer négyzetmétert tesz ki. Az autóipari vállalat különleges előírásainak megfelelően fedett szállítási zónákat alakítanak ki, amelyekhez rugalmas rakodófelületek, valamint gyorsan nyíló és záródó rakodókapuk tartoznak. Befejezését követően a Mercedes-Benz rastatti gyártóüzeme számára készült autóalkatrészeket tárolnak majd a raktárban.

A projekt előkészítése során a Goodman számos, Rhein-Neckar járásban található helyszínt vizsgált, majd alapos mérlegelés után a Malsch városában működött egykori betonüzem területe mellett döntött. A telek fejlett ipari övezetben fekszik és összeköttetéssel rendelkezik a vasúti terminállal. Így igény esetén az ipari vágányt üzembe lehet helyezni.

A bontási munkálatok már befejeződtek és megkezdődött a létesítmény építése, amellyel várhatóan 2011 májusában végeznek. A fejlesztés becsült értéke mintegy 31 millió euró. 2010 végén az ingatlan előértékesítés útján a Goodman Európai Logisztikai Alapjának (Goodman European Logistics Fund – GELF) birtokába került.

Andreas Fleischer, a Goodman németországi igazgatója elmondta: “Helyi tudásunk és globális tapasztalatunk nagy szerepet játszott abban, hogy a Seifert Logistics Group ránk bízta ezt a rendkívül összetett projektet.”

“A malschi építkezés kapcsán számos sajátos tényezővel szembesültünk. Mivel a térségben nem állt rendelkezésre megfelelő terület, nem gondolkodhattunk zöldmezős beruházásban. A raktár tervezésekor az autóipari logisztika számára ideális megoldás született, miközben maximális rugalmassága révén alkalmas későbbi, harmadik fél általi használatra is. Ezt a rugalmasságot biztosítottuk a Seifert számára a bérleti megállapodásban is.”

“Jól bevált ügyfélkezelési gyakorlatunknak és stabil pénzügyi helyzetünknek köszönhetően a Seifert igényeire szabott létesítményt hozunk tető alá, rugalmas feltételek mellett, alig nyolc hónappal a két cég első kapcsolatfelvételét követően.

2011-től kezdve a Mercedes-Benz rastatti üzeme gyártja az A és B osztály utódmodelljeit, továbbá a gyár a jövőbeni típusokon belül is szélesebb választékot kínál. A gyártásellátási oldalon emiatt megnövekedett területigényt elégíti ki a Malsch városában megvalósuló új létesítmény.

Harald Seifert, a Seifert Logistics ügyvezető igazgatója elmondta: “Új logisztikai létesítményünk alapkövének letétele nagy öröm számunkra, különösen a személygépkocsi megszületésének 125. évfordulóján. A malschi raktár által újabb fontos egységgel bővül térségbeli autóipari logisztikai részlegünk, amely a 2008 közepe óta sikeresen működő rastatti kirendeltségünkre épül.”

Günter Walser, a Seifert Group ügyvezető igazgatója és projektmenedzsere hozzátette: “Autóipari ügyfeleink fokozódó elvárásait kielégítendő, a logisztika és a hatékony gyártásellátás terén is egyedi értéknövelő szolgáltatások kifejlesztésére van szükségünk. A malschi logisztikai központ révén a továbbiakban is magas szolgáltatási színvonallal tudunk megfelelni ezeknek az igényeknek. Ez a fejlesztés továbbá csoportunk növekedési stratégiájának is részét képezi.”

 

A Seifert Logistics Groupról

A Seifert Group térségbeli piacvezetőből vált globális szintű szállítmányozó és logisztikai szolgáltató vállalattá. Családi vállalkozásként indult 1947-ben Ehingen (Donau) városában, mára pedig a logisztikai iparág 100 legnagyobb cége közé tartozik. A vállalat sikerét a cégen belüli ügyfélközpontú megoldások, valamint a beszerzés, gyártás és disztribúció terén megvalósított innovatív szolgáltatási koncepciók alapozták meg.

A cég több mint 500 főt foglalkoztat a világ mintegy 20 pontján, többek között a németországi és lengyelországi kirendeltségeken. Szerte Európában naponta több mint 600 teherautónyi szállítmány indul útnak és érkezik időben, a cég saját flottájának, illetve a kapcsolódó vállalkozásoknak köszönhetően.

A csoport a papíripar, az autógyártás, a gyógyszer-, építőanyag- és vegyipar területén tevékenykedő cégeket tudhat ügyfelei között.

A Seifert Logistics több mint 125 ezer négyzetméternyi raktárterülettel rendelkezik Németországban és külföldön.

További információkért kérjük, látogasson el a www.seifert-logistics.com honlapra.

A Goodman Csoportról

Az integrált ingatlancsoportként működő Goodman Csoport ipari és üzleti létesítményeket tulajdonol, fejleszt és üzemeltet Európában, az Egyesült Királyságban és az ázsiai-csendes-óceáni térségben. A Csoport befektetései között üzleti és irodaparkok, ipari negyedek, raktárépületek és elosztó központok szerepelnek.

A Goodman ezen kívül számos, tőzsdén jegyzett és tőzsdén kívüli ingatlanalappal is rendelkezik, speciális szolgáltatásokat és ingatlaneszközöket kínálva a befektetők részére. Új, innovatív fejlesztésekkel, valamint üzleti és befektetési kínálatával a Csoport a folyamatos értékteremtésen dolgozik az ipari ingatlanok üzemeltetése és az alapkezelés területén.

Összesen 11,4 milliárd euró értékű eszközállományával és a kezelésében lévő 325 ingatlannal a Goodman az Ausztrál Tőzsde legnagyobb bejegyzett ipari ingatlancsoportja és világszerte az egyik legjelentősebb tőzsdén jegyzett alapkezelő.

Több mint 750 fős csapatával, valamint 16 országban működő 32 irodájával a Goodman globális szinten képes megfelelni ügyfeleinek bővülő tevékenységéből fakadó igényeinek. Európában a Goodman Németországban, Hollandiában, Belgiumban, Luxemburgban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban, Lengyelországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában és az Egyesült Királyságban rendelkezik irodákkal.

További információkért kérjük, látogasson el a www.goodman.com honlapra.