A CBRE felvásárolta török társvállalatát

A CBRE bejelentette, hogy török társvállalatának megvásárlásával tovább erősíti európai jelenlétét, így reagálva ügyfelei törökországi ingatlan-lehetőségek iránti megnövekedett igényeire.

A társvállalat több mint 20 éves értékbecslési, bérleti, befektetési, kutatási és tanácsadási tapasztalattal rendelkezik Törökországban, ügyfelei között helyi és régiós ingatlancégek, multinacionális befektetők, illetve üzemeltetők egyaránt megtalálhatóak. A CBRE törökországi működésének vezetője Anthony Labadie ügyvezető igazgató lesz. Labadie 2004-ben került a CBRE spanyolországi részlegéhez, majd 2005-ben létrehozta a cég casablancai irodáját. 2008-ban visszatért Spanyolországba, ahol a sikeres globális vállalati szolgáltatások üzletágat vezette. Ferote Bundhun, a török társvállalat ügyvezetője a jövőben a CBRE Törökország tanácsadója lesz.

 

„Ez a felvásárlás megszilárdítja jelenlétünket egy növekvő fontosságú piacon, ahol a befektetők és a vállalati bérlők találkoznak.” – nyilatkozta Mike Strong, a CBRE EMEA-régiójának (Európa, Közel-Kelet és Afrika) elnök-vezérigazgatója. „Partnerünknek erős kapcsolatai vannak Törökországban és cégeink formális egyesítésével lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább erősítsük szolgáltatásainkat helyi és nemzetközi ügyfeleink számára, akik számára vonzó a törökországi növekedési potenciál.” – tette hozzá Strong.

 

Törökország 2011-ben a legnagyobb növekedést (8%) produkálta Európában. Gazdasági teljesítménye és a fiatal és prosperáló középosztály bővülése jelentősen erősítette a kiskereskedők, fejlesztők és befektetők bizalmát. A nagy nemzetközi kereskedelmi márkák agresszívan terjeszkednek ezen a piacon, így nem véletlenül Törökországban épül ma a legtöbb bevásárlóközpont. Isztambult mind a befektetési lehetőségek, mint a városfejlesztés kilátásai terén Európában első helyre sorolja az Urban Land Institute legfrissebb kutatása. A szálloda és kiskereskedelmi piac kivételesen erős növekedést tudhat magáénak; folyamatos bérleti díj-emelkedés és alacsony kihasználatlansági mutató mellett pedig az irodapiac is aktív.