Rezsidíjak: a KSH cáfolja a kormányt

A kormány 2010-ben befagyasztotta a rezsiárakat – mondta egy lakossági fórumon Völner Pál, a fejlesztési tárca államtitkára. A KSH adatai egyértelműen cáfolják a kormányzati emlékezetet – írja a napi.hu.

Fölpörgött a kormányzati rezsikommunikáció, a jelet Orbán Viktor miniszterelnök adta meg a héten, amikor is kijelentette, a 2014-es év (vagyis a választások éve) a rezsiharcról fognak szólni. Csak csütörtökön két rezsifórumról adott tájékoztatást a kormány.hu.

 

A kormányzati portál szerint az emberek és az ország védelmében a Fidesz-KDNP kormány már megtette a rezsicsökkentés első lépéseit, amit még idén tovább folytat. Soltész Miklós a Tabon rendezett rezsicsökkentési fórumon elmondta, már megvalósult a 10 százalékos díjcsökkentés, ami még idén 20 százalékosra bővül. Ennek szükségességét bizonyítja, hogy összesen 2,2 millió aláírás gyűlt össze a rezsicsökkentés támogatásara – tette hozzá.

 

Ugyanitt arról olvashatunk, hogy Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár Esztergomban tartott fórumot a rezsicsökkentésről 2013. szeptember 18-án. Az államtitkár elmondta, hogy míg 2002-2010 között a villamos energia ára kétszeresére, a gázé háromszorosára nőtt, a kormány 2010-ben befagyasztotta, idén januártól pedig több lépésben csökkenti a lakosság rezsiköltségeket. A cikk folytatása itt!