Logisztikai parkot vett az OTP Ingatlan Alapkezelő

Az elmúlt évek egyik jelentős ipariingatlan-piaci tranzakciójaként az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. megvásárolta a mintegy 23 ezer négyzetméternyi iroda- és raktárterületet magába foglaló Citypoint9 városi logisztika központot. A társaság az idén már a második nagy üzletét köti, miután az év elején egy kereskedelmi ingatlankomplexumot is megvett Újpest kereskedelmi szempontból kiemelt részén. A cég az elkövetkező időszakban is folytatja ingatlan-portfóliójának tisztítását, valamint a stabil hozamtermelésű ingatlanok vásárlását.

Megvásárolta az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. a mintegy 23 ezer négyzetméternyi iroda- és raktárterületet magába foglaló Citypoint9 városi logisztikai központot, ami által az elmúlt évek egyik jelentős tranzakcióját hajtotta végre a budapesti ipariingatlan-piacon. A tranzakció a DTZ Hungary ingatlantanácsadó közreműködésével zajlott le. A modern, magas minőségű raktárbázis jól ismert a city logisztika piacán, illetve stabil bérlői körrel rendelkezik.
 
„A tranzakció tökéletesen beleillik a stratégiánkba, amely az ingatlanportfóliónk hozamtermelési képességének növelésére irányul. Ennek érdekében a tavalyi év során jelentős portfólió tisztításba kezdtünk, az idén pedig tovább növeljük a felsőbb kategóriájú, frekventált helyen lévő ingatlanjaink eleve magas arányát” – mondta Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette: az év elején szintén bonyolítottak egy a mostanihoz hasonló nagyságrendű tranzakciót, amikor megvásároltak egy jelentős bérbeadottságú kereskedelmi ingatlankomplexumot Újpest kereskedelmi szempontból kiemelt részén. Az említett tranzakciókkal az OTP Ingatlanbefektetési Alap bérlői köre további jelentős multinacionális cégekkel, kiskereskedelmi hálózatokkal bővült.
 
Tóth Balázs kifejtette, jelenleg is folyamatosan áramlik be a tőke az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, az elmúlt egy év során több mint 20 milliárd forint értékben adtak el befektetési jegyet. A beérkező forrást nagy részben stabil hozamtermelési képességű, hosszú távú bérleti szerződéssel bíró ingatlanok vásárlására fordítják, de emellett a meglévő irodáik korszerűsítésére, modernizálására is jelentős összegeket költenek. A vezérigazgató elárulta: a hazai ingatlanalapokra kevéssé, ám a külföldi alapok körében jellemző módon, határon túli akvizíciókat is fontolgatnak, elsősorban a régióban, akár már az idei évben. „A portfóliónk tisztításának, valamint a működésünket racionalizáló egyéb intézkedéseknek köszönhetően tovább növeljük az OTP Ingatlanbefektetési Alap hozamszintjét” – emelte ki Tóth Balázs, az OTP Ingatlanbefektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója.