Itt az év első nagy irodapiaci tranzakciója

Adásvétel zárult a Váci úti irodafolyosón.

A HB Reavis Csoport és a Zeus Capital Management sikeresen lezárta a Váci Corner Offices adásvételét.  A HB Reavis első magyarországi ingatlanfejlesztését, a Váci úti irodafolyosó szívében elhelyezkedő prémium kategóriás irodaházat a Zeus Capital Management által képviselt befektetői csoport vásárolta meg. Az ügylet a 2016-os év első nagyszabású irodaház tranzakciója a hazai piacon, mely a HB Reavis sikeres hazai jelenlétében is fontos mérföldkövet jelent.  Az irodaház a Zeus Capital Management első magyarországi akvizíciója, amely része a cég Közép-Kelet- és Délkelet-Európára összpontosító kereskedelmi ingatlanbefektetési stratégiájának.

A 2014-ben átadott Váci Corner irodaházban mintegy 21 150 négyzetméter irodaterület áll a bérlők rendelkezésére.  A „kiváló” BREEAM fenntarthatósági minősítéssel rendelkező épület kialakítása nemcsak a hatékony munkavégzést segíti elő, hanem vonzó munkakörnyezetet is kínál. 
Az épület rövid időn belül bérlőkre talált, és a tavalyi év végére elérte a csaknem 100%-os bérbeadottsági szintet. Az irodaház bérlői összetételét olyan nagyvállalatok alkotják, mint az MVM Csoport három leányvállalata, a CRH Hungary, a Sony Europe, a Mylan, az Intrum Justitia, valamint az Asseco csoporthoz tartozóAz épület  GlobeNet és a Statlogics. Ezen bérlők mellett, a Váci Corner fejlesztője, a HB Reavis is az épületbe helyezte át székhelyét.

„A Váci Corner Offices megvásárlása tökéletesen illeszkedik a Közép-Kelet és Délkelet-Európára összpontosító legújabb beruházási stratégiánkhoz. Nagy öröm számunkra, hogy a budapesti ingatlanpiacon megvalósuló első tranzakciónk keretében rögtön egy prémium kategóriás irodaépületet szereztünk meg az ígéretes Váci úti irodafolyosón. A Váci Corner ideális épület ahhoz, hogy az ingatlanpiaci fellendülésből profitáljon, ezért biztosak vagyunk abban, hogy befektetőink számára is kiemelkedő eredményeket hoz majd” – emelte ki Lila Pateraki, a Zeus Capital Management befektetési igazgatója.

„A Váci Corner Offices egy kitűnő bérlői körrel rendelkező irodafejlesztés, mely hozzájárult ahhoz, hogy rekordidő alatt zárult az ügylet. Az irodaház iránt a nemzetközi és a hazai befektetők részéről egyaránt nagy érdeklődést tapasztaltunk. Ami a jövőre vonatkozó terveinket illeti, jelenleg egy 130 000 négyzetmétert meghaladó projekt fejlesztését kezdjük meg Budapesten, amellyel új fejezetet kívánunk nyitni a nagyléptékű kereskedelmi ingatlanfejlesztés terén” – mondta Marian Herman, a HB Reavis pénzügyi igazgatója.

A tranzakcióban a CBRE Magyarország tanácsadóként, az UniCredit Magyarország pedig finanszírozóként vett részt.
„A Váci Corner Offices eladása az idei év első legnagyobb irodapiaci tranzakciójaként újabb befektetőt vonzott Budapestre. Ez az ügylet tovább erősíti Budapest piaci pozícióját, amely egyre vonzóbb befektetési célpont a fővárosok körében” – tette hozzá Tim O’Sullivan, a CBRE Magyarország befektetési igazgatója.
“Amikor egy projekt finanszírozása mellett döntünk, mindig a hosszú távú fenntarthatóságot tartjuk szem előtt. A Váci Corner irodaház megközelíthetősége és bérlői összetétele, környezettudatos építészete nagyban hozzájárult a projekt támogatásához” – mondta Pető Gábor, az UniCredit BankMagyarországingatlanfinanszírozási igazgatója.