Így maradnak nyitva vasárnap a vidéki plázák

Sorra jelentik be a bevásárlóközpontok, hogyan változik a nyitva tartásunk a vasárnapi munkavégzést tiltó, március 15-én életbe lépő törvény miatt. A budapesti plázák után most több, a Resideal Zrt kiskereskedelmi portfóliójába tartozó, a Cushman & Wakefield (C&W) által üzemeltetett nyugat-magyarországi pláza tette közzé terveit.

  • Balaton Plaza (Veszprém), Sopron Plaza (Sopron), Pécs Plaza (Pécs), Savaria Plaza (Szombathely) bevásárlóközpontok a törvény adta lehetőségek értelmében és szerint, nyitva fognak tartani vasárnaponként 2015. március 15. után is, ezzel biztosítva a multiplex mozik, vendéglátó egységek, és a nyitva lévő üzletek és szolgáltatók zavartalan üzemelését.
  • Zala Park (Zalaegerszeg) kiskereskedelmi park a törvény életbe lépése utánnem nyit ki vasárnaponként, kivéve az adventi, továbbá a szabadon választott vasárnapokat.
  • A bevásárlóközpontokban található üzletek, és szolgáltatók a törvényi előírások alapján, a saját döntésüknek és felelősségüknek megfelelően fognak nyitva tartani vasárnaponként.
  • Balaton Plaza bevásárlóközpont meghosszabbított nyitva tartással üzemel2015. március 15. után pénteken és szombaton 9-21 óra között. A Pécs Plaza, a Savaria Plaza, és a Sopron Plaza az eddigi nyitva tartási rend szerint tartanak nyitva a továbbiakban is.
  • A bevásárlóközpontok által meghatározott szabadon választott vasárnapok tervezett dátuma: Savaria Plaza: 2015. november 22., Balaton Plaza: 2015. december 27., Pécs Plaza: 2015. december 27., Sopron Plaza: 2015. december 27. A bevásárlóközpontok ezeken a napokon a vasárnapi nyitva tartási rend szerint tartanak majd nyitva.


Cushman % Wakefield által üzemeltetett fenti létesítmények összterülete mintegy nettó 60 000 négyzetméter – zárul a kereskedelmi ingatlan tanácsadó vállalat közleménye.