Három igényre szabott épületet ad át a Prologis Prágában

A Prologis Inc. globális vezető ipari ingatlan vállalat bejelentette, hogy Prága környékén elkészült három, összesen több mint 76 000 négyzetméter igényre szabott (BTS) épülete.

Az átadott épületek:

 

·         32 100 négyzetmétera Červa, az önvédelmi eszközök nagykereskedője részére a Prologis Park Prague-Airport területén. Az átadott épület egy modern cross dock létesítmény oldalsó rakodórámpával, az ügyfél kívánságának megfelelően kialakítva.

 

·         31 730 négyzetmétera Mall.cz online elektronikai és fogyasztási cikk kereskedés részére a Prologis Park Prague-Jirny területén. A környezetbarát épület fontosabb zöld jellemzői, egyéb fenntartható megoldások között: tető felülvilágítók, energiafogyasztást felügyelő rendszer, légkondicionálás és elektromos külső árnyékolók.

 

·         12 350 négyzetmétergyártási terület egy autóipari szolgáltató vállalat részére, a Prologis Park Prague-Jirny területén.
 

A fejlesztő nem pihen


„A közép- és kelet-európai piacokon erősödni tervező vállalatok számára továbbra is az elhelyezkedés és a rugalmasság a két fő kritérium, különösen a gyártással és az e-kereskedelemmel foglalkozó ügyfeleink körében”- mondta Martin Polák a Prologis szenior alelnöke, csehországi és szlovákiai képviselő. „Legutóbbi terjeszkedésünk a régióban jól mutatja, hogy a Prologis mennyire eltökélt megfelelni ügyfelei elvárásainak.”

 

A Prologis Park Prague-Airport jelenleg két épületből áll, amelyek egy 33 hektáros, összesen 63 000 négyzetméter fejlesztési potenciállal rendelkező földterületen találhatóak az R6-os autópálya mellett, csupán öt percre a Václav Havel prágai repülőtértől. A park kiváló kapcsolattal rendelkezik az országos és nemzetközi közlekedési és kereskedelmi útvonalakkal a prágai körgyűrűn és a D5-ös autópályán át, amely Pilsennel és Németországgal köti össze Prágát.

 

A Prologis Park Prague-Jirny egy korszerű disztribúciós park, amely összesen 266 000 négyzetméter disztribúciós területet foglal magában. A park húsz kilométerre található Prága központjától keletre, közvetlen kapcsolattal a D11-es autópályához, amely hatékony elosztást tesz lehetővé a hazai piacokon és szomszédos országokban egyaránt.