Föld alatti folyosót kapnak a parlamenti képviselők

Hamarosan megkezdődhet a Kossuth téren az egykori MTESZ-székház rekonstrukciójának előkészítése, miután az ezt elősegítő kormányrendelet már megjelent a legfrissebb Magyar Közlönyben – közölte Wachsler Tamás, a Steindl Imre Programiroda (SIP) vezetője.

A ’70-es években épült irodaház kisajátítása gyakorlatilag befejeződött, a felújítás után az Országgyűlés Hivatala használhatja majd. A rekonstrukció során átalakul az épület homlokzata, belsőleg pedig teljes körűen megújul. Ezen felül az irodaházat egy föld alatti folyosó fogja összekötni a Parlamenttel. 

 

Föld alatti folyosót kapnak a parlamenti képviselők

A kormányrendelet célja, hogy az ingatlan – a teljes Kossuth téri rekonstrukcióhoz hasonlóan – kiemelt beruházásnak minősüljön, ezzel könnyebbé váljon az engedélyezési eljárások lebonyolítása, és nemzetbiztonsági szempontokat is figyelembe véve csak olyan cégek vehessenek részt a beruházás legnagyobb részében, amelyek átestek a szükséges ellenőrzésen. A beruházás tervezésre csak nyár végére zárulhat le, így annak költsége is ekkor lesz meghatározható.