hirdetés

5 ici-pici házacska, azoknak, akik nem akarnak eladósodni!

Az egyetem alatt sokan eladósodnak, hiszen a diákhitelt a diploma után egyből el kell kezdeni törleszteni, ha nem akarjuk életünk végéig nyögni. Feltehetőleg, ha valaki hitelből fedezte a diákéveit, akkor a szüleitől sem kapott kacsalábon forgó palotát a diplomaosztóra.

Ha valaki ügyes 5 év alatt visszafizeti a kölcsönt, amikor már lassan megállapodna. Azonban addig is lakni kell valahol és mivel az albérletre fordított pénz olyan, mintha az ablakon hajítanánk ki. Szóval ha tudunk, inkább érdemesebb egy kezdő lakáskát összedobni. Ugyan lehet, hogy még nem lesz akkora, hogy bálokat csapjunk, de legalább a miénk!

A pályakezdők lakásproblémájával nem vagyunk egyedül, a világ számos pontján közös jellemző, hogy a fiatalok nem tudnak megtakarítani, amíg a diákhitelt vissza nem fizetik. Ebből következik, hogy mindenki olcsón akarja megoldani a lakáskérdést.

Forrás: http://www.thisisinsider.com/

Ez a tojás alakú környezetbarát kapszula egy egész önfenntartó rendszerként működik. Alig több, mint 10 m2-re tervezett házacskát Tomas Zacek és Sona Pohlova álmodta meg. A külső design tükrözi magát a futurisztikus koncepciót is hiszen napelemből nyeri az elektromos áramot a vizet pedig a környezetből nyeri. Nagy sikert aratott az ötlet, ugyanis már 50 előrendelésük van a házikóra, ami megközelítőleg 24-25 millió Ft-ba kerül.

Forrás: http://www.thisisinsider.com/

A másik célcsoport, aki üzleti megfontolásból olcsón akar az Airbnb business-be beszállni. A tallini Koda projekt pontosan ezt az igényt találta meg 26 m2-es, 4 óra alatt szétszedhető otthonaival.

Forrás: http://www.thisisinsider.com/

Hihetetlen, de ez a 18 m2, még 4 millió Ft-ba se került. Nem kellett alapozni, hiszen az egész ház egy kamion platójára épült.

Forrás: http://www.thisisinsider.com/

Egy amerikai filmes egy régi Chevrolet alakított át stúdió lakássá. Tulajdonképpen egy feltuningolt lakóautó lett belőle, így egyszerre nem kérdés az utazás és az alvás sem.

Forrás: http://www.thisisinsider.com/

A híres építész, Renzo Piano is kedvet kapott a kisház projekthez. Ő 7 m2-re pakolta össze a lakást. A házacska fából és alumíniumból készült, belülről a Vitra praktikus bútoraival rendezték be.