Együttműködik az Eston és a Savills

A legnagyobb magyar független ingatlan-tanácsadó, az ESTON International együttműködési megállapodást kötött a londoni székhelyű Savills-szel, mely dinamikusan bővíti közép-kelet európai üzleti hálózatát. A megállapodást azt követően zárták le, hogy a Savills idén januárjában megnyitotta prágai irodáját, illetve júliusban szakmai együttműködésre lépett a romániai Crosspointtal.

Salamon Adorján, az ESTON vezérigazgatója elmondta: „A Savills-szal történő együttműködés számunkra nagyszerű üzleti és szakmai lehetőség, ahol mindkét fél profitálhat a kiterjesztett nemzetközi kapcsolatokból és szaktudásból. A közös munka segítségével hatékonyabban tudjuk kiszolgálni azokat a piaci szereplőket, akik Magyarországon szeretnének ingatlanpiaci befektetést eszközölni; emellett lehetőségünk nyílik hazai ügyfeleink piaci jelenlétét is kiterjeszteni, a cég átfogó európai hálózatának köszönhetően. Büszkék vagyunk arra, hogy egy dinamikusan változó piaci környezetben független hazai tanácsadóként is sikerült megszilárdítani piaci pozíciónkat, illetve árbevételünket az elmúlt két évben mintegy megdupláztuk. A mostani megállapodás lehetőséget ad rá, hogy szolgáltatási színvonalunk növelését szakmai függetlenségünk megőrzésével, illetve eredményességünk további növelésével tudjuk elérni.”

Mark Ridley, a Savills angliai és európai üzletágának vezetője hozzátette: „Ez az együttműködés része azon stratégiánknak, mellyel a Savills piaci súlyát kívánjuk növelni a közép-kelet európai országokban, annak érdekében, hogy ügyfeleink számára a teljes régióban kifogástalan és folyamatos szolgáltatást nyújthassunk. Európa ezen részén Magyarország kínálja a legizgalmasabb ingatlanpiaci lehetőségeket, és biztosak vagyunk benne, hogy az ESTON a megfelelő partner ezek kiaknázására.”

Az 1993-ban alapított ESTON-t több mint húsz éve Salamon Adorján vezérigazgató vezeti. A kereskedelmi ingatlanok piacán teljes körű szolgáltatást nyújtó tanácsadó fontosabb ügyfelei között említhető a Skanska, a HB Reavis, a Futureal, a Daikin, a MOL, a Bluehouse Capital és a Nokia Networks. Az ESTON több mint 100 ezer négyzetméternyi irodaterületet üzemeltet, több mint 40 ezer négyzetméternyi iroda kiépítését felügyelte projekt menedzserként, és az egyik legnagyobb iroda-bérbeadási tanácsadói csapattal rendelkezik. Az elmúlt két évben az ESTON által értékesített fejlesztési telkek összterülete meghaladja a 200 ezer négyzetmétert, az ingatlanok teljes fejlesztési potenciálja mintegy 700 ezer négyzetméter.