Poznanban kkv-knak épít raktárt a Prologis

A Prologis, Inc. megkezdte egy 13 000 négyzetméteres, kisvállalatokat kiszolgáló épület fejlesztését új parkja, a Prologis Park Poznań III területén. Az épület 14 százalékára már előzetesen bérleti szerződést kötött az RTV EURO AGD országos kiskereskedelmi hálózat tulajdonosa, az Euro-net. Az építkezés várhatóan 2018 negyedik negyedévében zárul.

A bérelhető egységek nagysága 1600-1800 négyzetmétertől indul, kialakításuk pedig kifejezetten a városhoz közeli, kis alapterületű, magas minőségű, flexibilis irodai és logisztikai területeket kereső ügyfelek igényei szerint történik.

„Poznań Lengyelország egyik kulcsfontosságú piaca. Örülünk, hogy fejlesztésünkkel lehetőséget teremtünk ügyfeleink számára, hogy e kiemelten keresett helyszínen bővíthessék működésüket”– mondta Marcin Wronecki, a Prologis bérbeadásért felelős menedzsere. „A wroclaw-i és chorzów-i teljesen megtelt egységek után ez a harmadik SBU központ, amelyet a Prologis Lengyelországban fejleszt.”

„SBU épületeink praktikus nagyságuknak és a városhoz közeli elhelyezkedésüknek köszönhetően ideális Last Touch™ helyszínek az e-kereskedelmi vállalatok számára, lehetővé téve a fogyasztók otthonába történő gyors és hatékony kiszállítást” – tette hozzá Wronecki.

A Prologis jelenleg két, összesen több mint 163 800 négyzetméteres logisztikai parkkal rendelkezik a poznańi régióban. A Prologis Park Poznań III Poznań vonzáskörzetében, Juników kerület nyugati részén, 6 kilométerre a városközponttól, a Berlint Varsóval összekötő A2-es autópálya mellett található. Az építkezés első szakaszában két, összesen 60 000 négyzetméteres modern logisztikai épületet fejlesztenek a parkban, amely további 90 000 négyzetméter fejlesztési potenciállal rendelkezik.