Skanska-tippek az egészséges munkahelyekhez

A biztonság a legfontosabb a mindennapos munkavégzés során a Skanska-nál. A vállalat 14 éve indította el a mára már hagyománnyá vált Munkavédelmi Hét eseménysorozatot melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi egészség és biztonság fontosságára.

A Skanska munkavállalói és üzleti partnerei évente egy egész héten keresztül a biztonsághoz és egészséghez kapcsolódó programokba és tevékenységekbe kapcsolódhatnak be. Az idei év kiemelt témaköre az Egészség és Jóllét, ami elsődleges szerepet kap a vállalat életében a mindennapokban munkatársaik és partnereik felé egyaránt. Erről tartottak előadást a készülő Mill Park irodaházban a minap.

A Skanska évente ismétlődő Munkavédelmi Hetének célkitűzése, hogy felhívja az ingatlanfejlesztő- és az építőiparág figyelmét a folyamatosan növekvő egészségügyi és biztonsági elvárások fontosságára a projekteken.

Ez az elkötelezettség a Skanska vállalati filozófiájának szerves része, “az Élet védelme” alapvető érték a cégnél. Idén Magyarországon május 14. és 19. között van a Munkavédelmi Hét, amelynek során számos érdekes esemény, így orvosi felmérés, elsősegély tanfolyam, a helyes testtartás és a számítógépes munkaállomások ergonómiájáról szóló workshop valamint az építési területen használható biztonságosabb eszközöket bemutató előadás is  lezajlott a Skanska munkaterületein, székházukban pedig bringás reggelit és irodai jógát tartottak.

Az emberek jólléte nemcsak fizikai, de szellemi állapottól és a környezettől is függ. Ezt az összefüggést megértve, valamint a testünkre és az agyunkra vigyázva, kiegyensúlyozott, boldog és fenntarthatóbb életet élhetünk. A Munkavédelmi Hét keretében az egészségre és jóllétre való törekvés szellemében célunk a Relax, Recharge, Reset, azaz pihenés, feltöltődés, regenerálódás módjainak megtalálása. E három szempontot szem előtt tartva érhetjük el az agyunk és testünk legjobb teljesítményét és gondoskodhatunk arról, hogy mindennapi életünk egyaránt biztonságos, élvezetes és termelékeny legyen.