Elkelt az Árpád Center az Árpád hídnál

A ConvergenCE vásárolta meg a budapesti Árpád Center irodaházat az Árboc utca és a Visegrádi utca sarkán, nem messze az új pesti magasház mögött, amely most épül épp.

A ConvergenCE befektető, ingatlan- és vagyonkezelő megvásárolta a budapesti Árpád Center irodaházat. Az irodaház összesen 5.400 m2-en kínál kiadó irodahelyiségeket és 63 parkolóhellyel rendelkezik az Árpád-híd lábánál található gyors tempóban fejlődő irodaházi környezetben. Ez a tranzakció a ConvergenCE immár harmadik házon belüli befektetése.

15 évnyi társbefektetés illetve nagy nemzetközi ingatlanbefektetőkkel, többek közt az Europa Capital és a JPMorgan cégekkel folytatott vagyon- és ingatlankezelés és projektmenedzsment tapasztalattal a ConvergenCE 2017-ben kezdte meg önálló befektetési tevékenységét a B52 irodaház megvásárlásával. Ezt követte 2018-ban 7,4 hektár ipari és logisztikai terület megszerzése az M7-es autópálya mentén valamint az Árpád Center közelmúltbeli megvásárlása.

Alan Vincent, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:
„Minden lehetőség adott, hogy helyi csapatunk szakértelmét opportunisztikus beruházásokban hasznosítsuk. Új, házon belüli alapjaink elsősorban irodai és logisztikai téren foglalkoznak piaci hozamok feletti nyereség elérésével, fejlesztési területek és régebbi, meglévő épületek lehetőségeinek kiaknázásán keresztül.”

A megalakulása óta több mint 200 millió euró értékben végzett társbefektetési eredményei mellett a ConvergenCE eddig saját erőből 20 millió euró értékben bonyolított üzletet, és kimondottan szelektíven építi jelenlétét a magyar befektetési piacon.

 

A ConvergenCE egyébként budapesti székhelyű, boutique- jellegű ingatlanbefektető és -fejlesztő cég, amely nemzetközi befektetési alapok és magántőke-befektetők partnere.  Alapításuk óta több mint 150.000 m2 alapterülettel valósítottak meg kereskedelmi ingatlanfejlesztéseket, az általuk menedzselt épületek összértéke meghaladta a 200 millió eurót, és több mint 650 millió értékben valósítottak meg projekteket ügyfeleiknek.