Átadták a GTC White House irodaházat

Átadták a GTC White House irodaházat a Váci úton. A 21 500 m2-es irodaépületet várhatóan az ősz végére teljesen bérbe adják.

A GTC White House az eredeti, mára teljesen felújított 100 éves Schlick-féle felvonógyár 2 000 m2-t kitevő loft irodarészből és a hozzá kapcsolódó 19 500 m2 új, prémium kategóriás irodaépületből áll.

Az új irodaház mindössze néhány percre található két metróállomástól és az 1-es villamos megállójától, valamint saját garázsában közel 300 parkolóhelyet, elektromos autótöltőt, autómosót, több száz kerékpártárolót és zuhanyzót biztosít a bérlők számára, akiknek kényelmét ezen felül a feltöltődést segítő közösségi terek, konferenciaterem, posta, étterem és kávézó is szolgálja. Az építkezés fő kivitelezője a Swietelsky Magyarország volt, a projekt finanszírozása pedig a Raiffeisen Bankon keresztül valósult meg.

A zöldtető, az esővíz újrahasznosítása, a hatékony hőszigetelés és a fényvédő fóliával bevont ablakok az energiafogyasztás csökkentését szolgálják, amelynek legfőbb célja egy fenntartható iroda kialakítása a város szívében. A zöld megközelítés eredményeként a GTC White House megkapta a világ egyik legrangosabb nemzetközi környezetvédelmi minősítését, a LEED Gold előminősítést. A LEED-minősítést elnyert épületek nem csupán környezettudatosak, de üzleti presztízsük is kiemelkedő: a Fortune magazin listáján szereplő 100 legnagyobb vállalat közül 88 LEED-minősítésű irodában működik.

Az irodák jelentős részét már kiadták, az első bérlő a BlackRock, a világ egyik legnagyobb vagyonkezelője. A GTC az új irodaterület további két emeletének üres irodáira is már komoly tárgyalásokat folytat világszínvonalú bérlőkkel, a tervek szerint 2018 harmadik negyedévére az épületet teljesen bérbe adják.