Valóban lejárt a metrócsempék ideje?

A metrócsempe egyértelműen az elmúlt évek egyik nagy slágere volt, de néhány új trend, ezek talán letaszíthatják a trónról. Idén ugyanis a terrakotta, a színes, a mintás és a fekete csempék hódítanak majd.

Kép forrása: durafizz.com

Sokan azt gondolják, a metrócsempéknek igenis van még létjogosultságuk, ezért összegyűjtöttünk 5 érvet mellettük, és 5 alternatívát is azok számára, akik követnék az új trendeket, de mégis szeretnék a metrócsempék hangulatát valamilyen mértékig megőrizni.

5 érv a metrócsempék mellett

Időtálló: Bár otthonainkban csak az utóbbi években terjedtek el, az hogy a metróállomásokon már több mint 100 éve használják őket, bizonyítja időtállóságát. Ha a frissen divatba jött színes és patchwork mintás verziói el is tűnnek majd idővel. A klasszikus fehér, fekete metrócsempék biztos, hogy maradnak még egy jó darabig.

Kortárs: Amennyire időtálló, és amennyire jól mutat a klasszikusabb vagy akár a rusztikus stílusú otthonokban, annyira jól megállja a helyét a kortárs enteriőrökben, különösen, ha a fehér metrócsempét fekete fugával használjuk.

Kép forrása: grestec.co.uk

Keretet ad: A mintás csempe nagyon szép, de teljes felületen használva nyomasztó is lehet. A metrócsempe ehhez ad remek keretet, ha egy kevés mintás csempével egészítjük ki ott, ahová irányítani szeretnénk a tekintetet.

Kép forrása: style-ideas.co.uk

Mintás padlóval remek kontrasztot teremt: Mintás padlóhoz mintás csempe már túl sok lenne, egy sima, fehér metrócsempe azonban ráirányíthatja a figyelmet a padló gyönyörű mintájára.

Kép forrása: interiorhousing.biz

Kiemeli a különleges építészeti elemeket: Az olyan különleges építészeti elemek, mint például a látszó téglafal, vagy egy történelmi belváros régi épületének látszó boltívei egy semleges metrócsempe mellett sokkal nagyobb figyelmet kapnak.

Kép forrása: hgtvhome.com

5 alternatíva metrócsempékre

Mozaikcsempék: Ha valaki textúrált felületet szeretne, akkor a mozaikcsempe az egyik legizgalmasabb választás. Azontúl, hogy épp most jönnek újra divatba, a hatszögletű mozaikcsempe még fel is idézi a metrócsempék hangulatát.

Ennek az V. kerületi lakásnak a konyhájában látszik, hogy a hagyományos mozaikcsempe is milyen szép megoldás.

Még több képért kattints a fotóra!

Mázas csempék: Aki szereti a metrócsempék letisztultságát, de egy finomabb és csillogóbb megoldást szeretne, annak találták ki a mázas csempéket. Téglamintában felrakva a mázas csempe már nem is különbözik sokban a metrócsempéktől.

Kép forrása: pinterest.com

Cikk-cakkban: Egy másik alternatíva, ha a csempét nem hagyományos módon, hanem cikk-cakkban tesszük fel. A metrócsempéket amúgy is gyakran használják halszálka mintában, miért ne tehetnénk fel bármilyen téglalap alakú csempét szintén halszálka vagy cikk-cakk mintában.

Ennek a II. kerületi lakásnak a fürdőszobája még hagyományos metrócsempét, konyhája már halszálka mintában felrakott mázas csempét kapott, méghozzá gyönyörű szürkéskék árnyalatban.

Még több képért kattints a fotóra!

Geometriai minták: A klasszikusoktól eltérő geometriai minták egyre népszerűbbek, és ez a csempéknél is jelentkezik. A rombuszformából például sokféle mintát ki lehet hozni, izgalmassá és lényegesen mozgalmasabbá teszi a felületet, mint a metrócsempe, visszafogottabb színben mégsem nyomasztó.

Kép forrása: archiexpo.com

Marokkói csempe: Kifejezetten ajánlott azoknak, akik nem szeretik az egyenes vonalakat. A marokkói csempe ráadásul elegáns is és a metrócsempének nemcsak alternatívája, hanem remek kiegészítője is lehet.

Kép forrása: decorpad.com