Miből legyen a tökéletes konyhapult? Tippek lakásfelújításhoz!

Nagyon sokféle vélemény van arról, hogy milyen legyen a konyhapult, mégsem olyan egyszerű a döntés. Mivel a meglehetősen nagy felületről van szó, elég nagy hatással van az egész konyha design-ra. Sokféle szempontnak kell megfelelni: jól kell kinéznie, tartósnak kell lennie és megfizethetőnek.

Fotó: Buckminster Green

Szappankő:

Leggyakrabban laboratóriumokban használják a szappankövet vagy más néven zsírkövet. Mivel ellenáll a  baktériumoknak, rozsdának és a különféle maró anyagoknak. Ugyan elég húzós az ára, mert 1 m2 kb 70 ezer Ft körül van, de ez egy egész életre szóló beruházás. Mondanom sem kell, Magyarországon maximum dekorációhoz használják.

Fotó: Echelon Custom Homes

Gránit:

Nem véletlenül nagyon népszerű a gránit, hiszen ez egy olyan természetes anyag, amelynek sokféle színe, mintája van, sőt könnyedén megmunkálható. Ára vastagságától függően 15 ezer Ft/táblánál kezdődik.

Fotó: Oak Hill Iron

Réz:

Érdekes módon nem túl gyakori megoldás, pedig nagyon praktikus lehet egy réz pult. Meglepően könnyű tisztítani és karbantartani. Persze, azoknak akik szeretik a tökéletes rendet és tisztaságot lehet, hogy nem fogja elnyerni a tetszését. Az anyag tulajdonsága, hogy reakcióba lép az őt érő anyagokkal és elszíneződik. Ez sem egy olcsó, ám annál eredetibb megoldás, vastagságtól függően 25 ezer Ft/m2-nél kezdődik.

Fotó: Ceasarstone

Kvarc kompozit:

Szinte mindenféle színárnyalatban fellelhető. Ez egy keverék anyag, amely kvarc kristályból, gyantából, pigment anyagból áll. Még a természetes anyagokat kedvelőknek is elég jó választás. Változó az ára, 40 ezer Ft/folyóméternél kezdődik.

Fotó: DHD Architecture and Interior Design

Csempe:

Az egyik legpénztárcabarátabb megoldás a kerámia. Itt aztán válogathatunk a színekből, formákból, méretekből. Manapság 5 ezer Ft/m2- ért már kapunk olyan csempét, amit nyugodt szívvel betehetünk a lakásunkba.

Fotó: Buckminster Green

Környezetbarát megoldás:

Itt nagyon sokféle anyagból válogathatunk. Ilyen lehet az újrahasznosított papír, bio-üveg, bambusz.