hirdetés

Kalózképek a belváros legnagyobb megújuló luxusépületéről

Egyelőre nem nagyon eresztik a nyilvánosság elé, hogy pontosan hogyan fog kinézni az egykori Tőzsdepalota, amit egy kanadai vállalat, a Tippin Corporation újít fel és alakítja vissza eredeti szépségét. Az Ingatlanhíreken viszont most megnézheted, miket képzeltek el a tervezők.

Rátaláltunk néhány izgalmas tervrajzra. Kiderült például, hogy üvegcsoda is lehet majd a tetőn. Képzeld csak el, ott ülsz a legmagasabb szinten és munka közben gyönyörködsz a pesti panorámában. Középen hatalmas üvegbúra lehet az egyik toronykiszögellés felett.

Légies bejárati homlokzati elemek a Nádor utca felől – külön parkoló sávval, ami csak luxus hoteleknél szokásos.

Az oszlopcsarnok nem túl hivalkodó, inkább elegáns lesz. Persze nem ennyi emberrel, de azért biztos nem kígyóznak hosszú sorok, mégiscsak egy irodaházról és luxus üzletekről van szó.

Ömlik majd a fény a csarnokok közötti átriumos udvari részbe, ahol kellemes lesz majd kávézgatni és felkészülni a következő tárgyalásra. És megszólítani az ilyen kalapos hölgyeket.

És végül az épület kívülről, a maga teljes pompájában, esti kivilágításban – kb. 2020 közepén.

Évekig semmit nem lehetett tudni arról, hogy milyen munkálatok zajlanak az egykori Tőzsdepalotában a Szabadság téren, ahol évtizedekig az MTV székháza is volt. A befektető kanadai Tippin Corporation most látta elérkezettnek az időt, hogy megkezdje a nyilvános kommunikációt azzal, hogy a hozzá tartozó Tőzsdepalota Kft. a főleg irodákat magába foglaló történelmi épület kizárólagos bérbeadójaként a JonesLangLaSalle (JLL) globális ügynökséget választotta.

Az 50 000 négyzetméteres eklektikus-szecessziós épületben 31 700 négyzetméter területet újít fel és alakít át a fejlesztő, melyből 25 700 négyzetmétert A+ kategóriás irodaterületként és 6 000 négyzetmétert prémium kiskereskedelmi területként ad bérbe a JLL. A műemlékvédelem alatt álló, több, mint 100 éves belvárosi irodaház földszinti kávéházak, éttermek és üzletek részére kínál prémium bérleményeket. Az épület funkciója nem változik, a CMA Architects bevonásával építik át a tereket, a két tőzsdeteremből igény szerint cellás, nyitott, vagy loft irodaterületeket alakítanak ki, belső udvarokat terveznek, és beépítenek egy zöld tetőteret is, ami exkluzív panorámát nyújt majd a leendő bérlőknek.

Forrás: tippin.net/hu