hirdetés

Fekete-fehér elegancia, neon sárgával bolondítva

Folytatjuk a jó ötletek bemutatását Zai Viktoria enteriőrtervező és blogger (dizain.hu) jóvoltából. Most egy fiatal pár otthonának megújítását láthatjátok. Főszerepben a fekete és a fehér, de bekúszott ide a sárga is.Konyha látványterve 1A lakás eredetileg két hálószobás, amerikai konyhás és fürdőszobás volt, amiből a két hálószoba összenyitásával egy háló-gardrób kombináció született. A tervezési feladat minden helyiségre kiterjedt, de a felújításnál a fürdőszobához csak minimálisan nyúltunk, mivel alapvetően nagyon jó állapotban volt. A tulajdonos fiatal pár kérése az alapvetően fekete-fehér színek használata volt, fémes-ezüstös kiegészítőkkel. Én javasoltam, hogy dobjuk fel ezt a hangulatot egy kiegészítő színnel, amely végül a neon sárga lett. Ez adja meg az ellenpontot a szigorú fekete-fehérnek és teszi fiatalossá, lendületessé az egészet.A konyhában a kedvencem az ablakban kialakított beülő lett. Mivel azt az oldalt is szerettem volna kihasználni magas elemekkel tárolás céljára, adta magát, hogy az ablak alá egy padot tegyünk. Szerettem volna ezt a részt kiemelni, így kapott a beülő neon sárga keretet, ahogyan alsó-felső szekrények közötti üveg hátfal is. Szerintem ez nagyon jól oldja a fekete frontok szigorúságát. A konyha tömb oldalába még egy bioethanol kandallót is sikerült elhelyezni, ez pont a nappali felé néz.KonyhaKonyha

A nappali fókuszpontja a kristálycsillárt ábrázoló fekete tapéta. Talán ez volt az első elem, amit tudtam, hogy be fogok tervezni, annyira adta magát. Már régóta szerettem volna valakinek a lakásába betenni, de úgy látszik, igaz a mondás, hogy mindennek eljön a maga ideje. Nagy örömömre, el is fogadták és fel is került a falra. Az összes többi bútort ehhez válogattam.

 

 

Nappali

A két hálószoba összenyitását úgy oldottam meg, hogy középen maradt egy falszakasz, amelyre egyik irányból beépített szekrény került, a másik irányból pedig a tv kapott rajta helyet. Így tulajdonképpen körbejárható lett a helyiség, egyik oldalon bejárható gardróbbal, a másik oldalon a hálószobával. A zuhanyzó és a háló közé okosüveg falat terveztem, amely végül nem valósult meg költségcsökkentési szempontból.

Hálószoba

Hálószoba

 

 

A fürdőszoba látványterveit is megmutatom azért. Itt annyi valósult meg, hogy az eredetileg mosókonyhaként használt fürdőből nyíló pici, de ablakos helyiségből zuhanyzót alakítottunk ki, és a gépeket a fürdőszobában helyeztük el beépítve. Mivel az eredeti burkolatból még jócskán rendelkezésre állt, ezért ki lehetett pótolni, nem kellett az egészet cserélni. Viszont a sarokkádtól megszabadultunk, helyette nagyméretű épített zuhanyzót alakítottunk ki.

Fürdőszoba

 

Fürdőszoba

A lakás már elkészült, hamarosan jelentkezem majd a befotózott képekkel is.