5+1 konyha stílust mutatunk, melyiket választaná?

A stílus maga az ember. Így egy lakásfelújítás alkalmával még az olyan apróbb részletekre is érdemes odafigyelni, mint a konyha kialakítása. Ha még nem is vagyunk konyhatündérek, akkoris érdemes olyan kellemes környezet kialakítani, ami később a meghitt családi beszélgetések színhelyéül szolgálhatnak.Itt van pár tuti tipp, hogy milyen is lehet egy olyan konyha, amiben szívesen töltünk el időt:

Vidéki konyha:

Meleg és otthonos vidéki hangulat uralja ezt a stílust. Egyszerre kényelmes és praktikus. A nagy konyhaasztal, a a nyitott polcok, a széles mosogató rész és a klasszkus hajópadló teszi egyszerűen szerethetővé.

Fotó: Houzz

Rusztikus stílus.

Kicsit használt, kicst hepehupás és kimerült, talán nem az első gondolatunk, ha egy konyhát kell jellemeznünk. Ebben az esetben azonban a rusztikus stílus a nagy riválisa a klasszikus fehér konyhának. A gerendáknak, a téglafalnak, a kőnek és a vintage elemeknek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségenk örvend.

Fotó: Houzz

Modern konyha.

A modern design elég sokféle lehet, ennek ellenére vannak olyan sajátosságok ami közös nevező lehet. Ilyen például a keret nélküli, sima és egyszerű konyhaszekrény ajtók vagy a határozott vízszíintes tagoltság.

Fotó: Houzz

Hagyományos konyha.

A hagyományos konyhát a részletek határozzák meg. Ezek lehetnek a boltívek, a megemelt szekrények, a díszcsíkok. Ugyan van egy közös kiindulópont, mégis sokféle lehet, hiszen mindegyiket áthatja a tulajdonos személyisége.

Fotó: Houzz

Kortárs konyha.

Hasonló egyszerűség sugárzik belőle, úgymint a modern konyhából, de sokkal tagoltabb. A formavilágát tekintve tele van játékos elemekkel, és másik vagy régebbi stílusok hangulatát is emlékeztet.

Fotó: Houzz

+1 Mediterrán konyha.

Búbos kemence, kézzel festett csempék, fából készült szekrények, gerendás mennyezet, boltíves főzőfülke csak a legfontosabb elemei annak a listának, ami egy spanyol konyhát jellemez.

Fotó: Houzz