Újjászületett a pesti irodaház

Külső-belső megújulás és közel teltház a Váci úti irodaházban.

Az év végéig befejeződik a Váci úti River Estates irodaház műszaki és esztétikai felújítása. A fenntarthatóság szempontjából a legfontosabb beruházás az új gépészeti rendszer telepítése, amelynek révén jelentősen javultak a létesítmény energetikai jellemzői. Idén eddig közel 4500 négyzetméterre köttettek bérleti megállapodások a házban, ennek köszönhetően 96 százalék fölé emelkedett a kihasználtság.


A 2013-ban kezdődött felújítási folyamat során elsőként teljes gépészeti rekonstrukciót végeztek, mintegy 2 millió eurósberuházás keretében. Az új HVAC (hűtő–szellőző–légkondicionáló)- rendszernek modern, hőszivattyús berendezések is részét képezik, a megújuló energia hasznosítása révén számottevő mértékben javult az épület energiahatékonysága. Hasonló célt szolgál a liftek korszerűsítése, amelyeket új vezérléssel látnak el. A fenntarthatóság a kezdettől fogva kiemelt szempont az üzemeltető S IMMO számára, ennek objektív igazolására a BREEAM-minősítés megszerzését is célul tűzték ki.


2015 első negyedévében kezdődött el a homlokzati felújítás, amelynek során a burkolatok cseréjén és a festésen túl a bérlők számára új megjelenési felületeket is kialakítanak. Az épületen belül elsősorban a közös területeket, a recepciót és a liftek 

előtereit érintették a beavatkozások. Az új recepciós pult kialakítása, a festés és a

 burkolatcsere mellett új látványelemekkel – dizájn fényforrás, egyedi tervezésű Voronoj-installáció – is gazdagodtak a helyiségek.

 

Az idei évben csaknem 4500 négyzetméternyi területre szóló bérleti megállapodást kötött a River Estates-ben az S IMMO csapata, ezzel 96 százalék fölé emelkedett a 21 ezer négyzetméteres, 10 szintes épület bérbeadottsága. A megújulás révén az irodaház Az Év Irodaháza Bérlői díj jelöltjei között is szerepel, melynek közönségszavazása jelenleg is zajlik.