Terjeszkedik a Váci úton a környezettudatos szemléletmód

A környezettudatos működés kialakítása a tulajdonos részéről beruházást kíván. Mégis, a környezettudatosság pozitív PR hatását, az ebből következő bérlői elégedettséget, majd a beruházást követő működési költségek csökkenését mérlegelve, egyre több tulajdonos dönt a beruházás mellett. Ezúttal a Váci úti Duna Office Center szerzett „Good” minősítést a BREEAM In-Use besorolási rendszerben.

Duna Office Center irodaház

„Cégünk különösen nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az általunk vagyonkezelt házak, képesek legyenek megszerezni a zöld minősítéseket illetve beszállítóitól elvárja, hogy úgy üzemeltessék a házakat, hogy azok a legkevesebb károsanyag-kibocsátással legyenek a Föld élővilágára. Ma már a legkülönbözőbb szabványok alapján tanúsítható maga az irodaépület és a működés környezet- és emberbarát volta. A minősítés nem csak azt jelenti, hogy környezettudatos hanem, komoly értéket is jelent az irodaház bérlői és tulajdonosa számára.”– nyilatkozta Széll Csaba, a Duna Office Center vagyonkezelő CE LAND ügyvezető igazgatója.

 

A Volksbank Real Estate Services tulajdonában álló, CE LAND által vagyonkezelt épületek – melynek sora idén áprilisban a Duna Towerrel kibővült – mindegyikén elindult az a folyamat melynek során a BREEAM In-Use minősítés kritériumainak meglétét vizsgálják a szakértők. Első körben a Váci úton lévő a Duna Office Center szerezte meg a BREAM In-Use „Good” minősítését.

 

A CE LAND szerint a bérlők egy részénél már elvárás a zöld minősítés. „Lényegesnek tartjuk, hogy ügyfeleinket is meggyőzzük arról, hogy fontos az épületeik ökológiai lábnyomát megvizsgálni és csökkenteni, amelyhez elengedhetetlen a hatékony üzemeltetés és a hosszú távú gondolkodásmód, amely cégünkre jellemző. E gondolkodásunk elnyerte a bérlőink és a megbízóink tetszését is, így minden velünk együtt működő partnerünktől és beszállítónktól is ezt várjuk el.”– nyilatkozta Balla Zoltán, vagyonkezelési igazgató.