Sorban állnak a bérlők a budapesti irodaterületekért

Közel 100 százalékos a kihasználtság a MOM Parkban.

Több nemzetközi céggel bővült a MOM Park Irodák bérlőinek köre. Az irodakomplexum, amely alig fél éve került a WING, a Morgan Stanley Real Estate Investing és az osztrák CC Reál tulajdonába, immáron 96 százalékos kihasználtság mellett üzemel. Közben egész Budapesten pezseg az irodabérleti piac – a bérleti díjak növekedésével párhuzamosan egyre növekszik az épületek kihasználtsága.

A MOM Parkban az elmúlt 6 hónapban közel 2.000 m2 irodaterületre történt új, hosszú távú bérleti szerződéskötés illetve szerződéshosszabbítás. Ezzel az irodakomplexum kihasználtsága 96%-ra nőtt.


 

Tarró Emília, a MOM Park Irodák vagyonkezeléséért felelős senior portfolio managere a WING Zrt. képviseletében elmondta: „Bérlőink közt olyan nemzetközi cégeket tudhatunk mostantól, mint a Nespresso, az Ayudate Holding és a Dimoco Hungary. A fennmaradó két elérhető egységünkre is előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, nagyon aktív a bérlői érdeklődés.” A MOM Park Irodák példája is mutatja, hogy ismét pezseg a Budapesti irodabérleti piac. „Ma már egyre inkább a kereslet vezérli a szektort. Az irodapiaci mutatók folyamatosan javulnak, egyre alacsonyabb az üresedési ráta, amely az irodák és a raktárak esetén rekord alacsony szintet ért el. Emellett, a bérleti díjak is emelkedésnek indultak” – emelte ki Tarró Emília.

A Nespresso (Nestlé Hungária) közel 700 m2-es irodát bérel 2016 májusától hosszú távra a MOM Parkban, az Ayudate Holding nemzetközi befektetésekkel, fejlesztési projektmanagementtel foglalkozó cég 400 m2-nyi területre költözött be ez év februárjában, a Dimoco Hungary, mobil fizetésekkel foglalkozó vállalat pedig több mint 100 m2-es területet vett birtokba januárban.

Ezen kívül négy meglévő irodabérlő is meghosszabbította szerződését, illetve tovább bővült a központban. Ilyen az elektronikus beszerzésekkel foglalkozó Electool Hungary, amely mostantól 400 m2-t; illetve aGroup M médiaügynökségi, amely 500 m2-es bővülése után már összesen 3.100 m2 irodaterületet bérel az épületben. A Collin Center további 105 m2, míg az Effective Group további 49 m2 irodaterületre írt alá.