Elkészült Budapest egyik legmodernebb térfigyelő központja

Erzsébetváros önkormányzata közel 186 millió forintot fordított arra a 90 kamerából álló új térfigyelő központra, amelyet ma adtak át a VII. kerületben. A központ jelenleg 6 operátor állomással működik a nap 24 órájában. A beruházás célja, hogy javítsa a közbiztonságot a kerületben.

Az új térfigyelő központ digitális, vezeték nélküli jelátvitelt használ, amelyben mikrohullámú és lézer jelátvitel egészíti ki egymást, hogy egyik meghibásodása esetén a másik átvegye a helyét, így biztosítva a folyamatos jeltovábbítást. A monitorozó központban van egy nagyméretű, tizenhat monitorból álló monitorfal, amelyen a 90 kamera képe egyszerre látható. Az  állomásokon elhelyezett számítógépeken keresztül a térfigyelést végző operátorok tetszőlegesen megjeleníthetik, vezérelhetik az összes kamerát, bármilyen kameranézetet létrehozhatnak, visszanézhetik, elemezhetik az archív felvételeket és adatmentést készíthetnek. A térfigyelő központ szoftvere egy intelligens, könnyen és sokoldalúan használható rendszer.

 

A jelenlegi bővítéssel a rendszer összesen 150 darab térfigyelő kamera képének fogadására vált alkalmassá, így egy későbbi bővítés során újabb kamerák felszerelésével tovább növelhető a megfigyelt területek száma. Az analóg kamerák helyére digitális IP kamerákat szereltek, amelyek a korábbiaknál kategóriákkal jobb minőségű felvételeket készítenek. 6 db új kamerahelyszín is épült, ezekkel a kerületben összesen kilencven helyszínt monitoroznak.