Mit hoz így a Jézuska Tatabányán?

Technikai nehézségek itt, pénzügyi gondok ott – mindkét, nyitását novemberre ígérő új tatabányai bevásárlóközpont átadása késik. Jövőre viszont még a városhatárban is nyílik egy center.

A párhuzamosan épülő két tatabányai bevásárlóközpont egyikében a kivitelező nem tudja tartani a határidőt, a másik létesítmény építése pénzügyi nehézségek miatt lassult le, így karácsonyra nem nyitják meg a tervezett plazákat – mondták el az MTI kérdésére a bevásárlóközpontok építtetői.
Új céldátum: május 31.

Novemberre két, egyenként 30 000 négyzetméteres, 4 és 5 milliárd forint költséggel épülő bevásárlóközpont átadását ígérték a kivitelezők Komárom-Esztergom megye székhelyén. A városközpontban az Európa Alapkezelő Vértes Center nevű bevásárlóközpontjánál a közelmúltban 2007 áprilisára módosították az átadás időpontját jelölő táblát. Az MTI érdeklődésére az alapkezelő vezérigazgatója elmondta, az épületben már minden üzlethelyiséget bérbe adtak, a beruházás átadása a kivitelező technikai nehézségei miatt késik. Török Mihály hozzátette, a határidő módosulása ellenére a létesítményt a Betonút Zrt. építi tovább. A Vértes Centerben szórakoztatóelektronikai nagyáruház, élelmiszer-áruház, bank és sportszeráruház kap helyet, valamint berendeznek egy négytermes filmszínházat, és az alagsorba költözik a Vértes Volán új, 31 állásos buszpályaudvara.

A Royal-Immo Kft. beruházásban épülő Turul Plaza új átadási időpontja május 31. – tudta meg az MTI a kft. ügyvezetőjétől. “A vállalkozás az épületet önerőből szerkezetkész állapotig építette meg, a folytatáshoz szükséges hitelhez szerdán kötjük meg a megállapodást az MFB-vel” – tette hozzá Csuport János. A Turul Plazában egy élelmiszer-áruház és 88 üzlet várja a közönséget, és ide is négytermes multiplex mozi építését tervezik.
Érkezik az Aldi

Eközben a város határában épül egy másik bevásárlóközpont is. A Tatabánya és Vértesszőlős között található 11 hektáros területen a belga érdekeltségű Ker-Est Rt. épít “strip moll” típusú bevásárlóközpontot, ahol U alakú épületben helyezkednek el az egyszintes üzletek. A bevásárlóközpont építését 2007 elején kezdik meg, az üzletnyitást a jövő év novemberére tervezik – mondta el a Ker-Est Rt. vezérigazgatója. A Ker-Est Rt. a területen 180 millió forint ráfordítással 20 közművesített telket alakított ki. Mára a terület 80 százaléka vevőre talált. Az érdeklődést magyarázza, hogy az ingatlan az 1-es út mellett található, a tatabánya-újvárosi autópálya-lehajtó közvetlen közelében.

A létesítményben neves ruha-, cipő-, sport-, illatszer- és bútormárkák boltjai mellett üzletet nyit a magyarországi piacra lépésre készülő Aldi diszkont élelmiszer hálózat is – tette hozzá Lajtai György.