Kibővíti raktárait a Scania

A Scania alkatrészellátási kapacitásának növelését tervezi. Ennek érdekében az európai központi raktárat kibővíti a cég, illetve Dél-Amerikában egy új raktárat épít. A 2013 első negyedévében felavatandó létesítmények beruházásának teljes költsége 400 millió svéd koronát tesz ki.

A beruházás legfontosabb célja, hogy általa biztosítani tudjuk az egyre növekvő Scania populáció folyamatos és magas szintű alkatrészellátását. A szervizek megfelelő alkatrész-ellátottsága elengedhetetlen ügyfeleink jövedelemtermelő-képessége szempontjából.” mondta Jan Andries Oldenkamp a Scania alkatrész-logisztikai vezetője. A Scania központi, a belgiumi Opglabbeek városában található raktára 1993-ban kezdte meg működését. A raktár 2007 óta a vállalat alkatrész-logisztikai központjaként üzemel, innen szolgálják ki a nagyjából 1000 tagot számláló európai márkaszerviz-hálózatot, illetve a világ egyéb részein található Scania kereskedések alkatrészellátásáért felelős regionális raktárakat. A jelenlegi létesítményt egy új, 36.500 négyzetméteres épülettel egészítik ki.

Dél-Amerikában a Scania alkatrész-utánpótlása jelenleg a vállalat sao paolo-i gyártóüzeméhez közeli raktárból valósul meg. A közeljövőben ez a bázis a Campinas régióbeli Vinhedo városba költözik át egy, a közúti és légi szállítás kiszolgálására létrehozott logisztikai központba. Az új, 16.000 négyzetméteres épület 60 %-os kapacitásnövekedést jelent. Az európai és dél-amerikai fejlesztések mellett a Scania a világ többi részén is beruházásokat hajt végre regionális alkatrész-ellátása erősítése érdekében. Így például 2011 végén Szingapúrban hozott létre a vállalat egy regionális raktárarat.