Pályázaton keresik Budapest 30 legfontosabb közterét

Pályázaton keresik Budapest és agglomerációs térségének 30 kulcsfontosságú közterét. A Studio Metropolitana városfejlesztő műhely által indított “30T” elnevezésű nyílt városfejlesztői pályázatra civil szervezetek és önkormányzatok jelentkezhetnek.

“30T” néven indított nyílt városfejlesztői pályázatot a Studio Metropolitana városfejlesztő műhely – a szervezők a pályázatra helyi érdekvédő, lokálpatrióta civil szervezeteket és önkormányzatokat várnak egy-egy kulcsfontosságú köztér képviseletében. “Budapest és a főváros környéki metropolisztér 30 legjelentősebb, társadalmi és gazdasági potenciállal rendelkező közterét szeretnénk összegyűjteni” – mondta el a programmal kapcsolatban Demeter Anna. A Studio Metropolitana projektvezetője szerint összehangoltabb és hatékonyabb várostervezést tesz lehetővé, ha a Főváros legfontosabb csomópontjai egységes szempont szerint vannak összegyűjtve.

A pályaműveket egy szakmai szervezetek képviselőiből álló zsűri és a közönség is értékeli. A fődíj egy 500 ezer forint értékű városfejlesztői szolgáltatáscsomag, amely magában foglalja a nyertes köztér fejlesztésének előkészítését is. A pályázat beadási határideje 2010. szeptember 30.