Új Prologis fejlesztés Szlovákiában

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat, 47 000 négyzetméteres fejlesztésbe kezd Szlovákiában. A Prologis Park Bratislava (DC7) fejlesztése két szakaszban történik, az első, 24 500 négyzetméteres fejlesztési fázis 2012 márciusában kezdődött, és várhatóan a harmadik negyedévben ér véget.

„Mivel portfoliónk 100%-os kihasználtságú azaz nincs kiadható létesítményünk, és ügyfeleink részéről továbbra is erős az érdeklődés a Prologis Park Bratislava iránt, úgy döntöttünk, hogy spekulatív fejlesztésbe fogunk” – mondta Martin Polak a Prologis csehországi és szlovákiai képviselője és alelnöke. „Legfontosabb prioritásunk továbbra is jelenlegi ügyfélkörünk marad, de a piaci körülmények lehetővé teszik az ügyfélportfólió bővítését.”

 

A Prologis Park Bratislava stratégiai helyszínen, a D1-es autópálya első kijárata mellett található, 24 kilométerre keletre Pozsony központjától, és 2 kilométerre Senec-től. A park jelenlegi hat disztribúciós létesítménye több mint 183 000 négyzetméter területet foglal magában. A park további két, összesen 100 000 négyzetméteres épület fejlesztésére elegendő kapacitással rendelkezik.

 

Jelenlegi ügyfelek a parkban a Carcoustics, a Cerva Slovensko, a CSAD Invest Logistics, a DHL Logistics Slovakia, a dm drogerie markt, a Lagermax Slovakia, a Movianto Slovensko, a NAY, a Spandex, a Tesco International Clothing Brand, a Textile House for EURO TRADE, a Tinaco és a Raben Logistics.

 

A Prologis vezető disztribúciós-terület szolgáltató Szlovákiában, három disztribúciós parkja (Senec, Galanta (Gan) és Nove Mesto) összes területe meghaladja a 404 000 négyzetmétert (2012. március 31-i adatok szerint).