Oroszországban fektet be a Futureal

A Futureal partnerségi programjának keretében első lépésként 10 millió Euró tőkét fektet be orosz ingatlanfejlesztési projektek sajáterejének finanszírozásába.

„A tavaly indított programunk keretében olyan partnereket keresünk, akik további sajáttőkét keresnek a mai viszonyok között is piacképes projektjeik megvalósításához. Eddigi befektetésink esetében erős szakmai hozzáadott értéket is vittünk a projektekbe, ugyanakkor tisztán pénzügyi befektetői szerepet is szívesen vállalunk.” mondta Futó Gábor, a Futureal csoport alapító tulajdonosa. „Ez utóbbira példa első oroszországi befektetésünk, melynek keretében a szakmai hátteret teljes egészében a világ egyik legnevesebb, amerikai hátterű  ingatlanfejlesztő cége, a Hines adja. Az 65 éve USA-ban alapított Hines moszkvai irodáját 20 éve nyitotta meg és 250 helyi szakembert alkalmaznak, így ők nyújtják a helyben elérhető egyik legmagasabb szintű szakmai tudást, mely átlátható működéssel párosul. ”  

A Futó Gábor által múlt év elején elindított Futureal Partnerségi Program keretében korábban három jelentős befektetés történt, a budapesti új KPMG székház a volt Volga szálló helyén, a múlt hónapban megnyílt lengyel Nova Park bevásárlóközpont, illetve egy nemzetközi strukturált finanszírozás.

Partnerségi Program

 

A Futureal Csoport 2011-ben hirdette meg 100 millió Eurós Partnerségi Programját, melynek célja olyan projektek más fejlesztőkkel, bankokkal, vagy bérlőkkel közös beindítása és sikerre vitele a közép-európai régióban, amelyek a gazdasági válság során lelassultak a szükséges szakmai háttér, vagy a pénzügyi források részleges hiányában. A fejlesztők által tapasztalt tőkehiányos piaci környezetben a Futureal strukturált finanszírozási konstrukciókat és partnerséget ajánl fejlesztőpartnereinek.

 

A Futureal a pénzügyi befektetésen túl komoly hozzáadott értékkel járul hozzá a közös sikerhez, a projektek szolgálatába állítva a csoport bérbeadási, tervezési, műszaki és finanszírozási tapasztalatát, reputációját. A három országban működő ingatlan befektető és fejlesztő az elmúlt években több mint 180 milliárd forintnyi projektet fejezett be sikeresen, ezek közül 100 milliárd forint értékűt partnerségek keretében.