A Z generációt már nem tarthatod bent állandóan az irodában!

Bármennyire is próbálják a munkáltatók a pandémia vége óta visszacsábítani a munkavállalókat az irodába, a Z generáció tagjaival ezt már nem tudják megtenni. Márpedig éppen ők azok, akik most lépnek be tömegesen a munkaerőpiacra, így 2025-re már ők fogják alkotni a teljes globális munkaerő egyharmadát – olvashatjuk a Property Forum oldalán. Ezt a megváltozott igényt pedig az irodát keresőknek és az ingatlanfejlesztőknek is figyelembe kell venniük.

A Z generációt ugyanis egyedi értékek és törekvések jellemzik, ők elsősorban értelmes, rugalmas és kényelmes munkahelyeket keresnek. Számukra a legfontosabb elemek közé tartozik a rugalmasság és a munka-magánélet egyensúlya. A Z generáció rugalmas időbeosztás iránti igénye a munka megítélésének szélesebb körű változását tükrözi, és aláhúzza azt a növekvő felismerést, hogy a munka és a magánélet integrációjának holisztikus megközelítése kulcsfontosságú a munkavállalók elégedettsége és termelékenysége szempontjából. 

A Z generációt emellett az az erős vágy vezérli, hogy pozitív hatást gyakoroljon a világra, ezért olyan munkát keres, amelyben értelmes célt lát, és ahol ezek, a világ jobbá tételét célzó feladatok megvalósulhatnak. Olyan vállalatokhoz vonzódnak, amelyek összhangban vannak az értékeikkel, és elősegítik a közös cél és hozzájárulás érzését. A Z generáció számára kiemelten fontos a vállalat társadalmi és környezeti ügyekkel kapcsolatos álláspontja, amint azt a Genesis Property közelmúltban készült felmérése is kimutatta, amelyből kiderült, hogy a munkavállalók 51%-a számára fontos, hogy munkáltatója részt vegyen a környezetvédelemben, 48% pedig olyan vállalatnál dolgozna szívesen, amely aktívan részt vesz a közösségért végzett tevékenységekben. 

Az irodai környezeten belül a Z generáció tagjai a különálló munkaterületeket részesítik előnyben, amelyek magánéletet és teret biztosítanak a koncentrációra. A számukra ideális munkaterület a kényelmet, az átgondolt kialakítást, a bőséges természetes fényt és a technológiához való zökkenőmentes hozzáférést hangsúlyozza. 

 

Hirdessen Ön is a teljesen megújult az irodahaz.info és raktar.info oldalakon. Az új felület sokkal letisztultabb és átláthatóbb lett a látogatók számára!

Továbbá: az Irodahaz.info és a Raktar.info látogatói ezentúl egyetlen ajánlatkérési űrlap kitöltésével akár több tíz releváns iroda, vagy raktár tulajdonostól is kaphatnak ajánlatot, így rövidítve a keresés folyamatát és segíteni meghozni a legjobb döntést!

 

Hogyan segíthetik a munkáltatók a Z generáció boldogulását?

Azoknak a munkáltatóknak, akik a Z generációhoz tartozó munkavállalókat akarnak vonzani és megtartani, olyan munkahelyet kell létrehozniuk, amely készen áll az igényeik és elvárásaik kielégítésére. Ez magában foglalja a mindennapi munka értelmének biztosítását, a rugalmasságot és a kényelmes, jól megtervezett fizikai teret. 

Íme néhány konkrét dolog, amit a munkáltatók tehetnek azért, hogy kellemes munkahelyei légkört teremtsenek a Z generáció számára: 

Teremtsenek olyan munkahelyeket, amelyeknek tényleg értelme, célja van: A Z generáció azt szeretné érezni, hogy ő fog majd változást hozni a világba. A munkáltatóknak lehetőséget kell biztosítaniuk számukra, hogy olyan értelmes projektekben vegyenek részt, amelyek összhangban vannak az értékeikkel, és pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra. 

Engedélyezzék a rugalmas munkaszervezést: A Z generáció értékeli a rugalmasságot és a munka és a magánélet egyensúlyát. Lehetővé kell tenni számukra, hogy hibrid vagy rugalmas időbeosztásban dolgozzanak, mindaddig, amíg a fiatalok betartják a határidőket. 

Vigyék be a természetet és a természetes fényt: Vigyenek be zöld növényzetet és bőséges természetes fényt a munkaterületre. A Z generáció értékeli az olyan környezetet, amely összeköti őket a természettel és fokozzák általános jólétüket. 

Sőt, egy Steelcase (a világ egyik vezető irodabútorokat gyártó vállalata) tanulmány szerint a Z generáció tagjainak 73%-a úgy véli, hogy a tér nagyon vagy rendkívül fontos a vállalat hatékonysága szempontjából, amelynél dolgozik. 

Tippek a Z generációs tehetségek vonzásához és megtartásához 

A fentieken kívül itt van még néhány dolog, amit a munkáltatók tehetnek a Z generáció vonzása érdekében:

A technológia és a hatékonyság összehangolása: A Z generáció már beleszületett a digitális világba, ami felgyorsítja a digitális eszközök és platformok integrálását a napi munkafolyamatokba, és hatékonyabb és innovatívabb működési módokat sürget. 

Biztosítsa a tanulás és a fejlődés kultúráját: A Z generáció mindig tanulni és fejlődni szeretne. Szakmai fejlesztési programokra és mentorálási lehetőségekre van szükségük, hogy folyamatosan bővíthessék készségeiket. 

Sokszínű és befogadó környezet: A Z generáció hangsúlyt fektet a sokszínűségre és az egyenlőségre, így a munkahelynek viszont elfogadónak és befogadónak kell lennie mindenki számára. Ez segít abban, hogy mindenki megbecsültnek érezze magát, és elősegítse az összetartozás érzését. 

A Z generáció megváltoztatja a munkahelyi paradigmát, egyesek szerint jobban, mint bármelyik korábbi generáció. A világjárvány mélyreható hatással volt a szemléletükre, világos és pragmatikus megközelítést alakítva ki a munkahelyi elégedettségüket leginkább befolyásoló tényezőkkel kapcsolatban. A Z generáció számára kiemelkedő jelentőségű lesz az erős vezetés, amely képes inspirálni és mentorálást nyújtani, miközben egészséges és befogadó vállalati kultúrát teremt. Ami az irodai helyszínt illeti, a Z generáció valójában az a csoport, amely a világjárvány után a leginkább hisz a munkahely hozzáadott értékében, felismerve annak lehetőségét a szervezeti összeköttetés javítására és a karrierépítési kilátásaik növelésére.

A Z generációs munkavállalók ezen igényeinek és elvárásainak megértése és kielégítése jelentősen növelheti a munkahelyi elégedettséget, ami nagyobb elkötelezettséghez, termelékenységhez és a munkavállalók hosszú távú megtartásához vezethet. 

Ehhez azonban az irodatereknek is alkalmazkodniuk kell, több szociális interakciós térrel, rengeteg zöld növénnyel és természetes fénnyel, sokoldalú, az egyének változó igényeihez igazított koncepcióval. 

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/