Otthonfelújítási támogatás – népszerű a 3 milliós ingyen-pénz, plusz újdonságok jönnek

Eddig több mint 50 ezer család igényelt  otthonfelújítási támogatást, az igények összesen mintegy 65 milliárd forint értékre rúgtak – írja közösségi oldalán, friss bejegyzésben Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint e támogatás révén, a nyertesek a jövőben jobb körülmények között nevelhetik a gyermekeiket.

Fontos technikai apróság, de bővült a jogosultak köre: immár jelképes, azaz ötezer forint alatti köztartozással is lehet pályázni. Ha tehát korábban emiatt nem sikerült, a változás miatt érdemes újra jelentkezni – írta a miniszter-asszony a bejegyzésben

További újítás, mint azt Novák Katalin jelezte, hogy a családok otthonfelújítási támogatását hamarosan születő gyermekkel is lehet igényelni.

Továbbá az akár 3 millió forint nem visszafizetendő támogatás mellett kedvező kamatra 6 millió forint otthonfelújítási kölcsön is igényelhető!

 

Korábbi, részletes cikkünk

Igénylési kisokos a 3 milliós otthonfelújítási támogatáshoz

A cikk tartalmából:

Lázba hozta a családosokat a 2021. januárjától 2022 végéig igényelhető, 3 millió forintos vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatás. Ez természetes, hiszen ki ne tudna találni otthonában olyan munkálatokat, melyeknek „itt lenne már az ideje”? Túl régóta záródik rosszul a bejárati ajtó, évek óta hiányzik a klíma és már egy teljes körű festés sem ártana? Szakértőnk, Fancsali Judit, az Egyről a Kettőre blog szerzője már korábban is írt a felújítási támogatásról, viszont saját igénylése benyújtása után úgy érezte, itt az ideje, hogy csokorba szedje igénylési tapasztalatait, hogy más is akár önállóan is bele merjen vágni az igénylésbe.