Dubaji kiállítás – futurisztikus pavilon, jövő-élménnyel

Dubaji világkiállítás: az Emirates Pavilon futurisztikus élménnyel várja látogatóit

A Dubaji világkiállítás kihagyhatatlan látnivalója október 1-jén nyitja meg kapuit a látogatók előtt. Az Emirates kétemeletes, interaktív pavilonja a „Lehetőség” negyedben található, és betekintést enged a jövő légi közlekedésébe bemutatva a következő 50 év tudomány és technológiai innovációit.

Az Emirates Pavilon építése 2019 márciusában kezdődött, és az épület 2021 júniusára készült el. A tervezés és a kialakítás során számos fenntarthatósági szempontot vettek figyelembe: a pavilon váza regionális és újrahasznosítható anyagokból készült, olyan eljárásokkal, melyek csökkentik az energia- és vízfogyasztást.

Az Emirates Pavilon kétemeletes dizájnja és homlokzata egy repülőgép szárnyát mintázza, ahogy a 24 alumíniummal borított szárny két oldalról körbeveszi az épületszerkezetet. A pavilon külső világítását egy 800 méteres LED-rendszerrel oldották meg, mely éjszaka vibráló színekben tündököl. A beltér világos, ultramodern kialakítása ellenben természetes fénnyel játszik.

Az Emirates Pavilon látogatóinak az alábbi élményekben lehet része:

„A repülés tudománya”: hologram modelleken demonstrálják, hogyan repülnek a repülők – többek között a felszállás, a tolóerő, a gravitáció és a húzóerő fogalmát magyarázzák el.

„Tisztább ég”: a berendezés bemutatja, hogy a jövőbeni innovációk hogyan kapcsolódnak a világ legnagyobb kihívásaihoz: fenntarthatóság, népességnövekedés és technológiai fejlesztések. A látogatók egy interaktív kvízben összemérhetik tudásukat a jövőbeni repülési technológiákról.

Irodát, ipari ingatlant, raktárat keres Budapesten vagy vidéken?

Nézzen körül a megújult  Raktar.info  és Irodahaz.info oldalainkon!

„A jövő laborja”: a látogatók megismerhetik a robotokat, melyek a jövő mainál erősebb, de mégis könnyebb szerkezetű repülőgépeit gyorsabban szerelik majd össze.

„Meghajtás és hajtómű”: az interaktív képernyők animációk segítségével mutatják be a jövő hajtóművét és a modern üzemanyag-technológiákat, mint például a hiperszonikus, a hidrogénes, a hibrid és az elektromos meghajtást, kiemelve hatásukat a kibocsátásra, a fenntarthatóságra, a kényelemre és a sebességre – mindezt valósághű légi hajtóművek segítségével.

„Tervezd meg tökéletes repülőgéped”: a látogatók tesztelhetik tudásukat és megtervezhetik, majd reptethetik a saját egyedi és futurisztikus repülőgépüket. Egy érintőképernyő segítségével kiválaszthatják a repülőgép típusát, a meghajtást, a szárnyakat, és a festést, melyet egy repülőgép szimulátorban meg is reptethetnek.

„A jövő repülőtere”: az Emirates elképzelte a jövő repülőterét is, hogy bemutassa, hogyan működnek a biometrikus rendszerek, az adatelemzés és az okos technológiák.

„Éld át a holnapod”: a látogatók VR szemüvegeken keresztül adhatják át magukat az interaktív élménynek, hogy felfedezzék a jövő repülőgépeinek belső kialakítását.

„A jövő élménye”: A látogatás végén az Emirates Pavilon egy 3D mozifilmmel várja a látogatókat, amely 3D-s grafikákkal foglalja össze a pavilontúra során szerzett ismereteket.

A világkiállítás látogatói előre megtervezhetik túrájukat az Emirates Pavilonba, hiszen látogatásuk időpontját szeptember 22-től akár le is foglalhatják. Az Emirates Pavilon a világkiállítás minden napján reggel 10 és este 10 óra között tart nyitva.