Veszik az ingatlan-tanácsadó cég részvényeit, mint a cukrot!

Több munkatárs, bővülő forgalom és növekvő nyereség.

A CBRE Csoport erőteljes forgalom- és nyereség-bővülésről számolt be a 2015. december 31-én végződött pénzügyi évben. Magyarországon 35 százalékkal nőtt a bevétel és a cég megduplázta munkatársai létszámát 2015-ben. 

A bevétel 2015 egészét tekintve 10,9 milliárd dollárral, 20 százalékkal nőtt az előző évhez viszonyítva. A díjbevétel 14 százalékkal emelkedett és 7,7 milliárd dollárra ugrott 2015-ben. A szeptemberben felvásárolt Global Workplace Solutions eredményeit nem számolva, a bevétel és díjbevétel helyi valutában számolva 15 százalékot emelkedett. A nettó eredmény 23 százalékkal, 689,2 millió dollárra nőtt, a részvényenkénti eredmény így 22 százalékkal, 2,05 dollárra emelkedett. Az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkentési leírás előtti üzemi eredmény) 14 százalékkal volt magasabb, 1,3 milliárd dollárt tett ki 2015-ben.

„2015-re visszatekintve új bevételi és nyereség-rekordokról illetve számos stratégiai sikerről számolhatunk be.” – nyilatkozta Bob Sulentic, a CBRE elnök-vezérigazgatója.

A CBRE Magyarország bevételei 35 százalékkal nőttek 2015-ben és a cég megduplázta munkatársai számát. „A CBRE globális platformjára építve célunk, hogy a CBRE az ingatlan-tanácsadás és ingatlan-üzemeltetés területén piacvezetővé váljon Magyarországon.” – tette hozzá Kibédi Lóránt, a CBRE magyarországi ügyvezető igazgatója.

A MarketWatch  a részvénypiaci turbulenciák közepette azon 16 cég közé sorolta a CBRE-t, amelyeket „vétel”-re javasolnak a részvénypiaci elemzők. A CBRE esetében a következő 12 hónapban akár 44 százalékos árfolyam-emelkedést valószínűsítenek.