Újabb mérföldkő Jászfényszaru város és az Ipari Park életében

500 új munkahely jöhet

A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. fő feladata, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtson a vállalkozásoknak, környezettudatos Ipari Parkként értékesítse az Önkormányzat által beapportált ingatlanokat, illetve hasznosítsa meglévő ingatlanait. Eladó ipari földterületek, kiadó raktárak, irodák és műhelyek lehetőséget adnak kisebb helyigényű vállalkozások, valamint az eddig betelepült cégek beszállítóinak arra, hogy Jászfényszarun kezdjék meg működésüket a kis – és középvállalkozások működését is segítve ezáltal.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a jászfényszarui Ipari Parkot is megjelölte a thyssenkrupp  lehetséges befektetési területéül. Az Önkormányzat és a Jászfényszaru Ipari Centrum Kft az 1999. óta folyamatosan dolgozik a beruházásbarát környezet kialakításán. Ez a tudatos és fókuszált munka – és a párhuzamosan megvalósuló ingatlanfejlesztés – is jelentősen hozzájárul a mostani sikerhez.

– Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter 2016. február 23-án bejelentette, hogy a kormánya kiemelt projektként támogatja a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. beruházását Magyarországon. Marc De Bastos Eckstein sajtótájékoztatójában elmondta, hogy közel 30 hektáron 500 munkahelyet teremt a cég és 2018-ban megkezdik kormányrendszerek és hengerfejekbe integrált vezérműtengelyek gyártását.

Az Ipari Park jelenleg mintegy 30 cégnek ad otthont, többek között itt működik a több mint 25 éve betelepült Samsung Electronics Magyar Zrt., a Hirsch Porozell Kft., vagy a Sangjin Micron Hungary Kft. A Jászfényszaru Ipari Centrum Kft. megalakulásakor 3 cég foglalkoztatott 500 főt, a dolgozók száma a mai napra pedig már meghaladja a 2500 főt. Célunk, hogy az ipari parkban működő cégek minél szélesebb palettán mozogjanak. Az elektronikai ipar mellett most megjelenik egy nemzetközileg elismert cég, amely az autóiparban is kiemelkedő.