Új közösségi iroda nyílt a Bartókon

A KÉK a budai “művészúton” talált új otthonra

Újbuda formálódó kulturális sugárútján, a Bartók Béla úton nyitott közösségi irodát a Kortárs Építészeti Központ, ismertebb nevén a KÉK. A több év után állandó helyre költöző civil szervezet az építészet és a kreatív ipar meghatározó műhelyét építi az új helyszínen.

“Több éves keresés után fedeztük fel ezt a korábban bankfiókként használt helyiséget, amelyben az újbudai önkormányzat Kulturális Városközpnt projektjének részeként alakíthattunk át a KÉK központjaként, kiállítótér, kulturális központ és közösségi iroda funkciókkal” – magyarázza Huszár Daniella a hely működtetéséért felelős kulturális menedzser. “A Bartók Béla út nem csupán azért érdekes számunkra, mert egy utcára áll a hazai építészképzés legfontosabb intézménye, a Műegyetem. Az elmúlt években Újbuda egyre népszerűbbé vált a kreatív fiatalok és a családok körében is – azaz gyakorlatilag házhoz jöttünk a közönségünknek.”

A többfunkciós térben a saját szakmai programok mellett az építészet, a városfejlesztés és a kortárs design témaköreivel kapcsolatos beszélgetések, konferenciák, workshopok állandó helyszíne, amely nyitott a helyi, közösségi kezdeményezések számára is.

“A KÉK körül kialakult közösség számára persze fontos volt az új helyszín kapcsán a központi elhelyezkedés, a flexibilis, világos terek. Hamar felmerült az igény a közösségi irodatérre is, amely elsősorban fiatal építészek, designerek, szabadúszók és frissen alakult cégek számára hasznos.” Az itt dolgozók szerint ez a munkahelyzet jó apropót kínál olyan együttműködések kialakulására, amelyek minden résztvevőnek új kihívásokat jelentenek; nem véletlen, hogy a közösségi iroda műfaja Budapesten egyre népszerűbb. A Bartók Béla úti KÉK-helyszínen 30 fő fér el kényelmesen. A közösségi iroda-piac legbarátibb árai mellett, izgalmas atmoszféra várja az itt dolgozókat, heti rendszerességü rendezvényekkel, közösségi eseményekkel. A nagy rendezvényterem közel 100 főt képes befogadni és rendszeresen ad helyet konferenciáknak, előadásoknak.