Tovább terjeszkedik az Appeninn

Az Appeninn folytatta raktározási és ipari ingatlan portfóliójának bővítését, ezúttal Budapest IV. kerületében, a Schweidel József utcában vásároltak raktárterületet.

Újabb ingatlan az Appeninn kezében

A most vásárolt Schweidel József utcai telek teljes mérete 11.921 m², melyen 4835 m² területen egy földszintes csarnoképület áll, ami jelenleg raktár, valamint iroda funkciót lát el. Az ipari terület a Váci út és az M3 autópálya közelében helyezkedik el, mely így teherforgalmi megközelítésre tökéletesen alkalmas. „A városi teherforgalom korlátozásai miatt egyre nagyobb hangsúlyt kap a city logisztika koncepciója, ahol egy helyen működhet az irodai és a szállítmányozáshoz kapcsolódó infrastruktúra” – jegyezte meg a befektetés kapcsán Székely Gábor, az Appeninn Vagyonkezelő Holding igazgatóságának elnöke.

„Az ingatlan kedvező elhelyezkedése és a telek felosztása igazolja, hogy ismét remek célpontot választottunk a city logisztika ingatlan portfoliónk bővítésére. A most vásárolt ingatlan kiváló lehetőség azoknak a bérlőknek, akik a szállítmányozás és raktározás mellett a központi irodai ügyintézést kiegészítve még egy bemutatótermet is szeretnének üzemeltetni termékeik szemléltetésére, amely most plusz átalakítás nélkül is rendelkezésre áll.”
A raktározási és ipari ingatlanok területén tett első lépésként az Appeninn igazgatósága tavaly novemberben megalapította az Appeninn Logisztikai Zrt-t. Az új szegmensbe történő belépés során az eddigiekhez hasonlóan tartja magát a társaság általános célkitűzéséhez: jó hasznosíthatóságú és magas hozamtermelési képességgel rendelkező célpontokba fektet.

Az Appeninn Logisztika Zrt. a szegmensben tett első akvizíciójaként december 20-án írt alá szerződést egy tranzakcióról, melynek keretében egy nagykanizsai logisztikai ingatlant vásárolt meg a társaság. A 600 négyzetméteres üzemcsarnokot és 1400 négyzetméternyi irodahelységet magában foglaló ingatlan a piaci igények széles körét kiszolgáló logisztikai raktárrá fejleszthető minimális beruházással. A piaci lehetőségek aktív vizsgálatának eredményeként február folyamán pedig hírt adtak a Rotux Zrt. beolvadásáról is, mely során a Rotux Zrt. két jelentős ingatlaneleme kerülhetett az Appeninn tulajdonába; egy kecskeméti és egy szentesi logisztikai funkciót betöltő ingatlan.