Prologis Magyarország: 23 100 négyzetméter, két nagy ipari ügyfélnek

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat két magyarországi ügyfelével állapodott meg bérleti szerződésük megújításáról, továbbá egyikükkel bérelt területe kibővítéséről is. A tranzakciók tárgya összesen 23 100 négyzetméter terület.

A megállapodások részletei:

 

·         17 600 négyzetméter terület bérleti szerződését megújította, és 2 900 négyzetméterrel bővítette területét az Iron Mountain, a vezető adattárolási és információmenedzsment szolgáltató a Prologis Park Budapest-Gyál egyes számú épületében. Az épület ezzel elérte a teljes kihasználtságot.

 

·         meghosszabbítottaa Prologis Park Budapest-Sziget ötös számú épületének 2 600 négyzetméteres területéről szóló bérleti megállapodását az ADR Logistics, a veszélyes anyagok szállítmányozásának specialistája.

 

„A két nagy, ipari területen aktív ügyfél szerződéshosszabbítása, valamit az Iron Mountain szerződésének kibővítése reménykeltő hír a magyarországi piac számára” – fogalmazott Kemenes László, a Prologis magyarországi alelnöke és képviselője. „Mindkét ügyfelet már öt éve kiszolgáljuk, továbbra is örömmel támogatjuk tevékenységüket, és állunk jövőbeli igényeik elébe.”

 

A Prologis Park Budapest-Gyál több mint 151 000 négyzetméter korszerű disztribúciós területet kínál nyolc épületben. A park az M5-ös autópálya mellett, az M0-ás csomópont közelében található, 18 kilométerre délkeletre Budapest központjától, és 17 kilométerre nyugatra a nemzetközi repülőtértől.

 

A Prologis Park Budapest-Sziget hét épületében összesen több mint 120 500 négyzetméter disztribúciós terület található, további fejlesztési potenciálja 50 000 négyzetméter. A park az M0-ás körgyűrű mellett fekszik, és kényelmes elérést kínál a nemzetközi repülőtér és az autópálya-hálózat felé.

 

A Prologis magyarországi portfoliója több mint 490 000 négyzetméter területet foglal magában öt Budapest környéki (Gyál, Harbor Park, Százhalombatta, Szigetszentmiklós, Budaörs), és egy hegyeshalmi parkban.

 

A Prologis portfóliója Közép- és Kelet-Európában több mint 3,5 millió négyzetméter, ezzel a vállalat vezető disztribúciós-létesítmény szolgáltató a régióban (2013. június 30-i adatok).