Növekszik az igény a Prologis Park Bratislava iránt

A Prologis, Inc., a globális vezető ipari ingatlan tulajdonos, üzemeltető és fejlesztő vállalat az első negyedévben két új bérleti megállapodást kötött a Prologis Park Bratislava hetes számú épületének területéről. Az épület ezzel elérte a 70 százalékos kihasználtságot, egyetlen 7 800 négyzetméteres kiadó egységgel.

Az új megállapodások részletei:

 

·    11 900 négyzetméter területet bérel a DSV, a világszerte több mint hetven országban működő vezető szállítmányozási és logisztikai szolgáltató. A tranzakcióban a Cushman & Wakefield ingatlanügynökség működött közre;

 

·      4 800 négyzetméter területet bérel az SHT Technopoint szaniter nagykereskedelmi vállalat, az Ausztriában piacvezető SHT csoport tagja. A tranzakció a Modesta ingatlanügynökség közreműködésével jött létre.

 

A Prologis tavaly kezdett fejlesztésbe Szlovákiában, a modern, stratégiai elhelyezkedésű logisztikai létesítmények iránti erős kereslet és a szlovákiai portfóliójában elérhető területek alacsony aránya miatt. A vállalat a Prologis Park Bratislava 47 000 négyzetméteres kibővítése mellett döntött, amelynek első, 24 000 négyzetméteres fázisát 2012 harmadik negyedévére át is adták.

 

Martin Polák, a Prologis csehországi és szlovákiai alelnöke és képviselője elmondta: „A piaci trendek és a kereslet elemzésével biztos alapot találtunk a szlovákiai spekulatív fejlesztésekhez, és örömmel látjuk, hogy döntésünk beigazolódott: az épület 70 százalékát már kiadtuk, és továbbra is élni fogunk a kereslet által generált növekedési lehetőségekkel.”

 

A Prologis Park Bratislava stratégiai helyszínen, a D1-es autópálya első kijáratánál található, 24 kilométerre Pozsony városközpontjától, és két kilométerre Senec-től. A park jelenleg hét disztribúciós létesítményben összesen több mint 208 000 négyzetméter területet foglal magában.

 

A park jelenlegi ügyfelei többek közt: a Carcoustics, a Cerva Slovensko, a CSAD Invest Logistics, a DHL Logistics Slovakia, a dm drogerie markt, a Lagermax Slovakia, a Movianto Slovensko, a NAY, a Spandex, a Tesco International Clothing Brand, a Textile House for EURO TRADE, a Tinaco és a Raben Logistics.

 

Három, összesen 430 000 négyzetméter területű ipari parkjával (Pozsony (Senec), Galanta (Gan) és Nove Mesto) a Prologis vezető ipari terület szolgáltató Szlovákiában (2012. december 31-i adatok).