hirdetés

Nagyítóval kell keresni az üres ipari ingatlanokat Budapest környékén

10,6 százalékos üresedési ráta jellemzi a térséget.

Az elmúlt időszakban meglódult ipari beruházások az ipari ingatlanpiacon jelentős fejlesztésekhez vezetett. Budapesten és környékén az üresedési ráta az erős bérlői keresletnek és az új spekulatív fejlesztések teljes hiányának köszönhetően két év alatt 11 százalékponttal csökkent, és jelenleg 10,6 százalékon áll. Az IDI Gazeley tulajdonában álló M0 Central Business Park is  produkálja az erősödő trendet.

2015-ben az IDI Gazeley globális befektető és ipari ingatlanok fejlesztésével foglalkozó társaság a CBRE-t bízta meg hat európai országban lévő, 39 ingatlanból álló, mintegy 850 ezer négyzetméteres ingatlan-portfóliójának kezelésével. A szerződés szerint a CBRE kezeli az IDI Gazeley logisztikai ingatlanjait és áruraktárait az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Magyarországon, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban.

A magyarországi portfolió egyik darabja az M0 Central Business Park, ahova 2015 szeptemberében költözött a UTi Magyarország, később pedig meghosszabbította bérleti szerződését 5 évre.

Az M0 Central Business Park közvetlenül az M0-ás körgyűrű déli szakasza mellett, a Leshegy Ipari Parkban található. A Business Park többféle méretben kínál bérleményeket 750 és 4 600 négyzetméter között és ideális összeszerelő üzemnek és logisztikai bázisnak egyaránt.